Vâlcov: Nu am demisionat

Darius Vâlcov a declarat, sâmbătă seara, agenţiei MEDIAFAX că nu a demisionat din postul de ministru al Finanţelor, ca reacţie la informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora acesta s-ar fi retras din Guvern.

1296 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: Nu am demisionat

Vâlcov: Nu am demisionat

"Nu am demisionat", a spus Vâlcov.

În cursul zilei de sâmbătă, după ce Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seara, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de suspect, în spaţiul public au apărut informaţii că acesta ar fi demisionat din postul de ministru.

În acelaşi timp, mai mulţi comentatori politici au apreciat că Vâlcov ar trebui să demisioneze.

Tot sâmbătă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, pe Facebook, că premierul Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, întrucât un membru al Executivului urmărit penal nu poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea României.

"Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie îl obligă pe ministrul Finanţelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumţia de nevinovăţie, care i se aplică şi domniei sale. Ca cetăţean al României, am renunţat să mai acord prezumţia de competenţă miniştrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanţele ţării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupţie", a spus Gorghiu.

Co-preşedintele PNL îl acuză pe Victor Ponta că nu observă "elefantul din bucătărie" şi în loc să-i ceară demisia de onoare lui Vâlcov, laudă contribuţia acestuia la Codul fiscal.

"Premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât şi miniştrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriţi penal. Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca şi cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeşte despre contribuţia decisivă a ministrului Vâlcov la Codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României", susţine Alina Gorghiu.

Şi premierul Victor Ponta a scris, sâmbătă dimineaţă, pe Facebook, că Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă "un rol determinant" în cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

"Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preţ şi în orice conjunctură politică! Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această ţară şi rezultatelor guvernării din 2012-2015!", a scris Ponta.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate.

Vâlcov a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici