Vaslui: Candidatul PDL avizat negativ de Comisia de etică, menţinut în lista pentru parlamentare

Candidatul PDL la Senat în Colegiul 2 din Vaslui, Alexandru Iacob, avizat negativ de Comisia de etică, va fi menţinut în lista de candidaţi a ARD Vaslui, liderul democrat-liberalilor vasluieni susţinând că Monica Macovei s-a grăbit cu publicarea listei celor care au picat testul de integritate.

291 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Candidatul PDL avizat negativ de Comisia de etică, menţinut în lista pentru parlamentare

Vaslui: Candidatul PDL avizat negativ de Comisia de etică, menţinut în listă pentru parlamentare (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, susţine că Alexandru Iacob nu mai are niciun fel de probleme cu justiţia, aşa cum apare în dosarul de candidatură analizat de Comisia de etică, astfel că Monica Macovei s-a grăbit cu publicarea listei celor 36 de candidaţi din ţară care au picat testul de integritate.

"Astăzi (n.r - joi) s-a publicat pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sentinţa în cazul lui Alexandru Iacob, conform căreia acesta este achitat. Am sunat-o imediat pe Monica Macovei şi i-am comunicat şi în scris informaţia, însă deja dăduse drumul la lista cu cei care nu au trecut testul de integritate. Cred că s-a grăbit Monica Macovei cu publicarea listei, mai ales că Alexandru Iacob fusese deja achitat de două instanţe de judecată până acum. În consecinţă, el va rămâne candidatul PDL în Colegiul de Senat nr. 2 Vaslui", a declarat joi preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL, Dan Marian.

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise până în 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. În urma evaluării, Comisia a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, câteva dintre acestea fiind între timp înlocuite. Printre candidaţii avizaţi negativ se află şi Alexandru Iacob.

La sfârşitul anului 2008, când era primar al comunei vasluiene Perieni, Alexandru Iacob a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Iaşi, alături de directorul unei societăţi din Iaşi, pentru înşelăciune şi neglijenţă în serviciu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că cei doi ar fi trucat o licitaţie în anul 1999, în urma căreia 13.000 de metri pătraţi de teren de la o societate aflată la acea vreme în proprietatea statului ar fi fost vânduţi la un preţ foarte mic către firma lui Iacob, Multim SRL Perieni.

După doi ani de procese, magistraţii Tribunalului Iaşi i-au achitat pe cei doi, fiind găsiţi nevinovaţi, la fel cum s-a întâmplat şi la Curtea de Apel Iaşi. Procurorii au făcut din nou recurs, iar Alexandru Iacob este achitat şi de magistraţii ICCJ, sentinţa fiind definitivă şi irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici