Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

Vicepreşedintele PMP Doru Coliu a solicitat, luni, demisia de urgenţă a ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând-o pe aceasta că a comandat acţiunile represive şi violente la protestele din 10 august, fapt pentru care se află "sub incidenţa Codului Penal".

647 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

"Conferinţa de presă susţinută de Ministrul de Interne Carmen Dan mă pune în situaţia de a cere răspicat demisia de urgenţă din înalta funcţie de stat. Cu un tupeu specific regimurilor totalitare, Carmen Dan anunţă cu emfază constituirea unei comisii de anchetă la nivel ministerial. Stimată doamnă, cum probabil ştiţi, există o clară incompatibilitate între prezenţa dumneavoastră activă la reprimarea mitingului din 10 august şi intenţia de a coordona activitatea acestei comisii! Aţi comandat acţiunile represive, de o violenţă ieşită din comun, iar acum doriţi să vă erijaţi în judecător. Raportaţi-i prietenului dumneavoastră Liviu Dragnea că este timpul să vă găsească înlocuitor, dumneavoastră vă aflaţi sub incidenţa Codului Penal!", a transmis vicepreşedintele PMP, Doru Coliu, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Liderul organizaţiei PMP Diaspora, Doru Petrişor Coliu, mai spune că, prin prezentarea raportului "mincinos", Carmen Dan a demonstrat nu doar incompetenţă, cât şi cinism.

"Raportul mincinos de 90 de pagini prezentat în aceste zile demonstrează că pe lângă incompetenţă suferiţi şi de un evoluat spirit de eludare a adevărului! Culmea cinismului, aţi atins-o doamnă, în momentul în care aţi afirmat că miile de persoane participante la manifestaţie, care au avut de suportat cruzimea jandarmilor, se fac vinovate de nedelimitarea de aşa-zişii protestatari violenţi. Presa străină aflată la faţa locului a fost unanimă în a condamna bestialitatea cu care jandarmii au acţionat, iar dumneavoastră, sfidând cele mai elementare reguli ale bunului simţ, continuaţi să minţiţi cu nonşalanţă! Nu poate fi trecută cu vederea minciuna prin care aţi dorit să oferiţi un cadru legal acţiunii de reprimare în forţă afimând că un procuror militar a supervizat acţiunile din Piaţa Victoriei, afirmaţie infirmată de Parchetul Militar. Deşi minţiţi cu neruşinare că nu v-aţi aşteptat la violenţe, aţi adus jandarmi din 5 (cinci) judeţe înarmaţi cu muniţie de război. Vă rugăm să ne răspundeţi cine a informat jandarmeria că va fi lovitură de stat", a completat Coliu.

Acesta o mai acuză pe Carmen Dan că a minţit atunci când a susţinut că nu a primit informaţii de la serviciile secrete că vor fi violenţe la mitingul de vinerea trecută din Piaţa Victoriei.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici