Victor Ponta: 2013 va fi un an dificil. Guvernul face şi reforme ce nu sunt pe placul electoratului

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, că anul 2013 va fi unul dificil, în care Guvernul va face şi reforme ce nu sunt "pe placul" electoratului, dar care sunt necesare pentru viitorul ţării. Ponta a menţionat că este dispus să îşi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, precizând că se bazează pe majoritatea stabilă din Parlament.

2852 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta: 2013 va fi un an dificil. Guvernul face şi reforme ce nu sunt pe placul electoratului

Victor Ponta: 2013 va fi un an dificil. Guvernul face şi reforme ce nu sunt pe placul electoratului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru patru ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună", a menţionat Ponta.

Premierul a precizat că dificultatea aplicării unor reforme vine din problemele existente la nivel european, el menţionând că, "din fericire", România are prognozată o creştere economică.

De asemenea, acesta a menţionat că datoriile care trebuie plătite către FMI, dar şi cele provenite din procesele pe care Guvernul României le-a pierdut cu bugetarii, precum şi cele generate de nerestituirea la timp a proprietăţilor, generează probleme în 2013.

Ponta a spus că, joi, la ultima şedinţă de Guvern, le-a cerut colegilor săi din cabinet să iasă din "logica de campanie electorală", el declarând că succesul din alegeri trebuie valorificat în 2013 pentru aplicarea unor reforme necesare în ţară.

"Ar fi păcat o aşa victorie să n-o folosim, în sensul de a face şi lucruri care nu sunt plăcute electoratului, dar care trebuie făcute. 2013 e un an de decizii. Acum nu mai avem nicio scuză, iar eu sunt dispus să îmi asum responsabilitatea pentru toate deciziile de care România are nevoie", a declarat Ponta.

Premierul a dat ca exemplu de măsuri care nu sunt pe placul electoratului nemajorarea salariilor cu mai mult decât a fost în 2012, neplata celor care "s-au trezit" revoluţionari după ce s-a terminat Revoluţia, restructurarea ministerelor şi a companiilor de stat.

"Sunt dispus acum să iau deciziile care nu s-au mai luat din 2004 încoace. Sunt decizii importante de restructurare a ceea ce înseamnă administraţia românească, modul de cheltuire a banilor publici, modul de colectare a banilor. Vor fi destui oameni nemulţumiţi, dar important este dacă luăm deciziile corecte pentru cei mai mulţi dintre români", a spus Ponta.

Premierul a venit, joi după-amiază, la Târgu Jiu, pentru a participa la o petrecere organizată de USL Gorj, ocazie cu care Ponta urma să le mulţumească celor care l-au susţinut în campania electorală din colegiul 6 din judeţ la Camera Deputaţilor.

Presa nu a avut acces la petrecerea respectivă, Ponta menţionând că este "o decizie a organizatorilor", premierul urmând să se întoarcă în cursul serii la Bucureşti.

Ponta a mai anunţat că, în urma reformelor pe care doreşte să le facă, dacă va mai candida la parlamentare, în 2016 va candida tot la Gorj. El a menţionat însă că despre o eventuală candidatură a sa va mai vorbi doar la acel moment, la depunerea candidaturilor pentru alegerile din 9 decembrie premierul precizând că nu îşi face griji în privinţa contracandidaţilor săi, ci doar pentru alegerile din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici