Victor Ponta: Dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu, nu. Pune pe cine crede

Victor Ponta a declarat marţi, înaintea Comitetului Executiv al PSD în care se decide numele înlocuitorului lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor, că va candida pentru această funcţie doar dacă va avea susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

472 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta: Dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu, nu. Pune pe cine crede

Ponta: Dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu, nu. Pune pe cine crede (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

''Hai să ne lămurim un pic şi îmi pare rău dacă vă stric vreo ştire. Eu nu m-am trezit aşa că vreau că vreau funcţii, că am avut. În campanie şi domnul Dragnea şi mai mulţi colegi mi-au spus să mă implic, m-am implicat, mi-au zis c-ar fi bine să fiu la Cameră, am zis că bine, de acord. Acum e foarte simplu: dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu mă susţine, nu candidez că nu vreau să ne certăm în PSD. Pune domnia sa pe cine crede că e mai bun decât mine. Deci nu e niciun conflict şi nu se întâmplă nimic. E decizia domnului Dragnea: mă susţine, mă duc, nu mă susţine, nu candidez'', a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul în care era întrebat insistent despre propunerea pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor, că lui i-ar fi ruşine să ocupe această funcţie după Valeriu Zgonea şi nu ar putea să stea cu ciocănelul în loc să meargă în campanie.

"Eu în continuare cred că este nevoie de foarte mulţi dintre noi în campania electorală, nu aici (la Camera Deputaţilor-nr.) Eu nu aş putea să stau aici, cu ciocănelul în mână şi să-i dau cuvântul lui Cernea", a declarat Liviu Dragnea, întrebat insistent de jurnalişti despre nominalizarea pe care o va face PSD pentru şefia Camerei şi despre depunerea candidaturii de către Victor Ponta.

Dragnea a mai spus că prioritatea este câştigarea alegerilor parlamentare şi formarea viitorului guvern, iar toţi cei care vor cu-adevărat să ajute partidul ar trebui să vină în echipa de campanie şi să fie prezenţi la partid zi de zi.

"Mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Valeriu Zgonea", a mai comentat Dragnea, vizibil iritat de insistenţele jurnaliştilor.

Întrebat dacă nu vrea ca Victor Ponta să preia şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: "De unde aţi scos-o?". El a adăugat că discuţiile trebuie însă să aibă loc nu prin intermediul presei, ci în partid. "Oricine poate fi preşedintele Camerei. (...) Ca să punem preşedinte trebuie să ştim dacă mai avem majoritate" a mai declarat Dragnea, precizând că se grăbeşte la o întâlnire cu Marian Neacşu, secretar general al PSD.

"Dacă s-a autopropus, nici nu mai votăm", a mai spus Dragnea, comentând vizibil iritat intenţia lui Ponta de a-şi depune candidatura pentru şefia Camerei în cadrul şedinţei CEx de marţi.

"I-am spus (lui Liviu Dragnea-n.r.) că intenţionez şi mâine la CEX şi miercuri la grup să îmi depun candidatura pentru (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor-n.r.). Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au spus că este bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru", a precizat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la şefia Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici