Discuţie despre petrol între Putin şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, la 6 zile după vizita lui Biden

Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au vorbit joi la telefon şi au subliniat importanţa continuării cooperării în cadrul grupului OPEC+ al producătorilor de petrol, a anunţat Kremlinul.

2883 afișări
Imaginea articolului Discuţie despre petrol între Putin şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, la 6 zile după vizita lui Biden

Conversaţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele SUA, Joe Biden, l-a vizitat pe prinţ în Arabia Saudită, subliniind importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-un moment în care războiul Rusiei din Ucraina zguduie pieţele energetice globale, notează Reuters.

"Situaţia actuală de pe piaţa mondială a petrolului a fost analizată în detaliu. A fost subliniată importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC+", a precizat Kremlinul.

"S-a remarcat cu satisfacţie faptul că ţările participante la acest format îşi îndeplinesc în mod constant obligaţiile pentru a menţine echilibrul şi stabilitatea necesare pe piaţa energetică mondială".

OPEC+ reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol cu un grup de alţi producători condus de Rusia.

Kremlinul a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre extinderea legăturilor comerciale şi economice şi au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici