Picturi murale impresionante în Ierusalim. Palestinienii îi avertizează pe israelieni că sunt "cu ochii pe ei"

  • Un grup de artişti a umplut o zonă palestiniană din Ierusalimul de Est cu picturi cu ochi mari, larg deschişi.
  • Picturile murale reamintesc faptul că toţi ochii sunt aţintiţi asupra cartierului Silwan, un punct fierbinte în care palestinienii spun că forţele israeliene şi coloniştii fac eforturi pentru a-i alunga din casele lor.
1606 afișări
Imaginea articolului Picturi murale impresionante în Ierusalim. Palestinienii îi avertizează pe israelieni că sunt "cu ochii pe ei"

Sursa foto: AP

Picturile murale cu ochi sunt atât de impresionante încât te fac să simţi că te privesc oriunde te plimbi prin cartier. Multe dintre ele sunt pictate pe pereţii caselor palestiniene în ruină, alături de simboluri naţionale, potrivit AP.

"Ochii holbaţi le spun oamenilor că noi îi vedem şi că ar trebui să ne vadă şi ei pe noi", spune Jawad Siyam, directorul Centrului de creaţie Madaa-Silwan.

"Vrem să spunem că suntem aici - ne iubim pământul şi casa noastră".

Proiectul artistic "I Witness Silwan" înfăţişează ochii unor lideri şi influenceri palestinieni şi internaţionali. De asemenea, prezintă simboluri precum macul, pe care palestinienii îl numesc floarea lor naţională.

Organizatorii spun că proiectul artistic urmăreşte să atragă atenţia asupra deplasărilor cu care se confruntă palestinienii în acest cartier din apropierea Oraşului Vechi din Ierusalim.

Israelul a ocupat Ierusalimul în războiul din Orientul Mijlociu din 1967 şi a anexat oraşul sfânt ca fiind capitala sa indivizibilă. Palestinienii revendică partea de est ca fiind capitala viitorului lor stat. Negocierile de pace între cele două părţi s-au oprit cu ani în urmă.

Proiectul Silwan afirmă că urmăreşte să contracareze grupurile de colonişti israelieni care se străduiesc să sporească prezenţa evreiască în zonele predominant arabe sau palestiniene din oraşul sfânt contestat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici