Preţul petrolului creşte, temerile legate de aprovizionare le depăşesc cele legate de recesiune

Petrolul şi-a revenit joi, după ce a scăzut cu 1% în şedinţa precedentă, în condiţiile în care îngrijorările legate de rezervele limitate în perspectiva iernii au eclipsat temerile legate de o recesiune globală, scrie Reuters.

470 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte, temerile legate de aprovizionare le depăşesc cele legate de recesiune

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, sau 0,6%, la 90,33 dolari pe baril, recuperând pierderile suferite la începutul tranzacţiilor din Asia. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 45 de cenţi, la 83,39 dolari.

Ambii indicii de referinţă au scăzut miercuri la minimul ultimelor două săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară, pentru a domoli inflaţia, şi a semnalat că costurile de împrumut vor continua să crească în acest an.

Piaţa a luat în calcul aşteptările de majorare a dobânzii, iar anunţul Fed nu a generat prea multe surprize, au declarat analiştii de la Haitong Futures.

Preşedintele rus Vladimir Putin a chemat miercuri 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina şi a susţinut un plan de anexare a unor părţi din ţară, ceea ce a dus la escaladarea conflictului şi la intensificarea riscului de fugă geopolitică, au spus aceştia.

Preţurile petrolului rămân sub presiune de vânzare din cauza acumulării stocurilor şi a înrăutăţirii perspectivelor economice, au declarat analiştii Citi într-o notă.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,1 milioane de barili în săptămâna până la 16 septembrie, la 430,8 milioane de barili, mai puţin decât aşteptările analiştilor.

Creşterea dolarului a pus, de asemenea, un capac creşterii preţului petrolului, deoarece face ca ţiţeiul să fie mai scump pentru mulţi cumpărători. Indicele dolarului a atins miercuri un maxim al ultimilor 20 de ani faţă de un coş de alte monede.

În altă ordine de idei, Germania a naţionalizat miercuri importatorul de gaze Uniper, iar Marea Britanie a declarat că va înjumătăţi facturile la energie pentru întreprinderi ca răspuns la o criză tot mai gravă a aprovizionării care a expus dependenţa Europei de combustibilul rusesc.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici