Partidul conservator al lui Boyko Borissov a câştigat alegerile naţionale din Bulgaria. Viitorul ţării este în continuare incert

Partidul GERB al fostului prim-ministru Boyko Borissov a câştigat al patrulea scrutin în ţară în mai puţin de doi ani, mulţi alegători căutând predictibilitate de la un fost lider pe fondul inflaţiei abrupte şi al crizei energiei.

6073 afișări
Imaginea articolului Partidul conservator al lui Boyko Borissov a câştigat alegerile naţionale din Bulgaria. Viitorul ţării este în continuare incert

Hepta

Sondajele efectuate de Gallup International şi Alpha Research au arătat că GERB, care e un partid conservator de centru-dreapta, a obţnut 24,6%-25,5%. 

Principalul rival al GERB, partidul reformist social-liberal Continuăm Schimbarea, condus de Kiril Petkov, al cărui guvern de coaliţie s-a prăbuşit în iunie, a ocupat locul al doilea cu 18,9-19,9% conform sondajelor. 

Dacă va fi confirmat, rezultatul ar anunţa discuţii dure de coaliţie în continuare care s-ar putea încheia într-un parlament suspendat sau chiar într-un alt scrutin.

Oricare decizie ar prelungi instabilitatea politică şi ar creşte perspectiva ca Sofia să rateze data-ţintă din 2024 pentru intrarea în zona euro, transmite Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici