Joe Biden, cel mai dur avertisment de pâna acum: Riscul unui "Armageddon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962 / Putin nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice

Preşedintele Joe Biden a declarat joi că riscul unui "Armageddon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962, în timp ce oficialii ruşi vorbesc despre posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice după ce au suferit eşecuri masive în invazia de opt luni în Ucraina, scrie AP.

33284 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, cel mai dur avertisment de pâna acum: Riscul unui "Armageddon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962 / Putin nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice

Joe Biden, cel mai dur avertisment de pâna acum: Riscul unui "Armageddon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962 / Putin nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice

Vorbind la o strângere de fonduri pentru Comitetul de campanie al senatorilor democraţi, Biden a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este "un tip pe care îl cunosc destul de bine" şi că liderul rus "nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice".

Biden a adăugat: "Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armageddonului de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba". El a sugerat că ameninţarea din partea lui Putin este reală "pentru că armata sa ... s-ar putea spune că ce este semnificativ neperformantă".

Oficialii americani au avertizat de luni de zile cu privire la perspectiva ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă în Ucraina, deoarece s-a confruntat cu o serie de eşecuri strategice pe câmpul de luptă, dar remarcile lui Biden au marcat cele mai dure avertismente emise până acum de guvernul american cu privire la ameninţarea nucleară.

Nu a fost imediat clar dacă Biden s-a referit la vreo nouă evaluare a intenţiilor Rusiei. Cu toate acestea, până recent, în această săptămână, oficialii americani au declarat că nu au observat nicio schimbare în forţele nucleare ale Rusiei care să necesite o modificare a poziţiei de alertă a forţelor nucleare americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici