Ciolacu, despre reglementarea pieţei energiei: Sper ca în două-trei zile să ieşim cu ceva clar

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că soluţia cea mai bună pe o perioadă limitată de timp este revenirea la reglementarea preţului în energie: „Sper ca în două- trei zile să ieşim împreună din coaliţie cu ceva foarte clar pentru următorii doi ani”.

206 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre reglementarea pieţei energiei: Sper ca în două-trei zile să ieşim cu ceva clar

Ciolacu, despre reglementarea pieţei energiei: Sper ca în două-trei zile să ieşim cu ceva clar

„După gafa liberalizării necontrolată, eu în continuare tind să cred că soluţia cea mai bună pe o perioadă limitată de timp este revenirea la reglementarea preţului în energie, astfel încât să putem crea o perspectivă clară atât pentru populaţie, cât şi pentru IMM-uri”, spune Marcel Ciolacu.

El aprerciază că „nu sunt măsuri rele la acest moment”.

„Este încă o zonă suportabilă. Sper ca în două- trei zile să ieşim împreună din coaliţie cu ceva foarte clar pentru următorii doi ani, foarte sustenabil bugetar şi să putem privi românii în ochi că ne-au trimis să rezolvăm problemele, nu să căutăm vinovaţi. Asta nu înseamnă că trebuie să uităm vinovaţii”, încheie Ciolacu.

„Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest şi analiză la nivelul coaliţiei”, spunea, joi, Nicolae Ciucă, întrebat de varianta reglementării pieţei energiei.

„Am avut mai multe decizii, mai multe ordonanţe, fiecare dintre ele încercând să se adapteze la dinamica evoluţiei preţurilor la energia electrică şi la gaze şi să facem în aşa fel încât să protejăm cetăţenii şi economia. Din discuţiile avute rezultă foarte clar că trebuie să luăm măsutri astfel încât să asigurăm competitivitate produselor româneşte. Avem nevoie să continuăm să evaluăm şi să menţinem deschise discuţiile cu structurile din domeniul electricităţii şi gazelor naturale, cu toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu, astfel încât şă identificăm cea mai bună soluţie pentru cetăţeni şi pentru economie. Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest şi, desigur, analiză la nivelul coaliţiei, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, afirma premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici