Macron face un anunţ important. Preşedintele Franţei crede că există perspectiva păcii în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron crede că există o şansă de pace în Ucraina, chiar dacă Rusia a avertizat că conflictul din această ţară ar putea escalada.

11663 afișări
Imaginea articolului Macron face un anunţ important. Preşedintele Franţei crede că există perspectiva păcii în Ucraina

"Există perspectiva păcii, se va ajunge la un moment dat", a declarat Macron la o conferinţă de la Roma care vizează căutarea unor modalităţi de promovare a păcii mondiale.

"Şi la un moment dat, având în vedere modul în care evoluează lucrurile şi când poporul ucrainean şi liderii săi vor decide asupra termenilor, un acord de pace poate fi construit cu cealaltă parte", a adăugat Macron.

Franţa a subliniat în repetate rânduri importanţa menţinerii deschise a canalelor diplomatice occidentale către Moscova de când forţele ruseşti au invadat Ucraina la 24 februarie.

Şoigu, discuţii cu omologii din SUA, Franţa, Marea Britanie şi Turcia

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat duminică despre situaţia din Ucraina în cadrul unor convorbiri telefonice separate cu ministrul francez al forţelor armate, Sebastien Lecornu, precum şi cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, şi cu miniştrii apărării din Marea Britanie şi Turcia.

Fără a furniza dovezi, Şoigu a declarat că Ucraina ar putea escalada cu o "bombă murdară" - explozibili convenţionali îmbibaţi cu material radioactiv. Ucraina nu deţine arme nucleare, în timp ce Rusia a declarat că ar putea proteja teritoriul rusesc cu arsenalul său nuclear.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici