Nicolae Ciucă şi Maia Sandu au discutat despre criza economică din Republica Moldova

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu au discutat marţi, în cadrul unei întâlniri la Palatul Victoria, despre criza economică şi despre decongestionarea traficului de frontieră.

575 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă şi Maia Sandu au discutat despre criza economică din Republica Moldova

Sursa foto: Guvernul României

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a subliniat sprijinul constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgenţă a unor cantităţi de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc şi păcură.

De asemenea, Maia Sandu a prezentat situaţia la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze şi nerespectarea contractului de către Gazprom şi Federaţia Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităţilor legitime de la Chişinău, cât şi faţă de malul stâng al Nistrului, expus dificultăţilor financiare în perioada imediat următoare.

Preşedinta Republicii Moldova a mulţumit României pentru reacţia promptă privind compensarea de urgenţă a deficitului de curent electric, arătând că situaţia vecinătăţii cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări şi produce efecte imediate.

Cei doi oficiali au discutat şi despre decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor şi căilor de transport existente şi prin construirea de noi poduri peste râul Prut. Acestea ar putea duce la consolidarea legăturilor economice, comerciale şi de afaceri. „Oportunităţile astfel create pot antrena investiţiile de capital europene şi mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi”, transmite Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici