Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin

Moartea lui Kirill Stremousov, şeful adjunct al administraţiei locale instalate de Rusia, a fost confirmată de şeful său, Vladimir Saldo, guvernatorul interimar al Khersonului, susţinut de Rusia. Preşedintele rus Vladimir Putin l-a omagiat pe oficialul instalat de Moscova în regiunea ucraineană.

1020 afișări
Imaginea articolului Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin

Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin

Preşedintele Vladimir Putin i-a acordat post-mortem lui Kirill Stremousov Ordinul Curajului, o distincţie de stat, a precizat Kremlinul într-o declaraţie.

Un oficial instalat în Rusia a declarat că accidentul s-a produs după ce şoferul vehiculului lui Stremousov a încercat să evite să lovească un camion care efectuase o manevră periculoasă.

Vladimir Rogov, din regiunea învecinată Zaporojie, a scris pe Telegram că şoferul camionului este de vină.

Agenţia rusă de ştiri RIA a publicat o înregistrare video cu vehiculul distrus al lui Stremousov, care era distrus în totalitate.

Stremousov era o faţă foarte vizibilă pe reţelele de socializare, el având numeroase declaraţii pro-Moscova. În cea mai recentă, cu câteva ore înainte de moartea sa, el a denunţat ceea ce a numit „naziştii” ucraineni şi a declarat că armata rusă deţine „controlul deplin” asupra situaţiei din sud.

Ucraina l-a considerat un colaborator şi un trădător.

Moartea lui Stremousov a adâncit sentimentul de dezordine din jurul apărării Hersonului. La câteva ore după accidentul fatal, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă din oraşul ucrainean ocupat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici