Erdogan şi Putin, discuţie telefonică despre coridorul pentru cereale

Preşedinţii turc Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin au discutat duminică despre aprovizionarea cu cereale şi despre un potenţial hub regional de gaze în Turcia, transmite Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului Erdogan şi Putin, discuţie telefonică despre coridorul pentru cereale

Erdogan şi Putin, discuţie telefonică despre coridorul pentru cereale

„Preşedintele Erdogan şi-a exprimat dorinţa sinceră ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să se încheie cât mai curând posibil”, a declarat duminică preşedinţia turcă.

În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara şi Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare şi mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.

Rusia a solicitat ONU să preseze Occidentul să ridice unele sancţiuni pentru a se asigura că Moscova îşi poate exporta liber îngrăşămintele şi produsele agricole, o parte a acordului privind cerealele din Marea Neagră despre care Moscova spune că nu a fost pus în aplicare.

„Acordul are un caracter complex, care necesită înlăturarea obstacolelor pentru livrările relevante din Rusia pentru a satisface cererile ţărilor care au cea mai mare nevoie”, a transmis Kremlinul.

Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o iniţiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici