O furtună majoră va aduce în SUA cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

O furtună majoră care va mătura SUA în această săptămână ar putea aduce cel mai friguros Crăciun din ultimele patru decenii în unele zone ale ţării, spun meteorologii, conform BBC.

822 afișări
Imaginea articolului O furtună majoră va aduce în SUA cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

Hepta

Valul de frig care a început marţi în nord-vestul Pacificului, înainte de a se deplasa spre est va deveni un "ciclon bombă" până vineri.

Peste 90 de milioane de persoane se află sub alertă de vreme de iarnă în 37 de state.

Aproximativ 80% din naţiune se va confrunta cu temperaturi sub zero grade, inclusiv în sudul Texasului.

Denumită furtuna Elliot de către Weather Channel, se aşteaptă ca această manifestare arctică să aducă în Midwest cel mai friguros Crăciun de la sfârşitul anilor 1980 încoace, potrivit previziunilor citate de presa americană.

Chiar şi în Florida, statul soarelui, se preconizează că va fi cel mai friguros Crăciun din ultimii 30 de ani.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a anunţat că temperaturi de minus 45 până la minus 55 de grade Celsius sunt posibile până la sfârşitul acestei săptămâni în unele părţi ale ţării.

"La această magnitudine vântul poate provoca degerături în mai puţin de cinci minute dacă nu se iau măsuri de precauţie, hipotermia şi moartea fiind de asemenea posibile în urma unei expuneri prelungite la frig", se arată în aviz.

NWS a calificat acest fenomen meteorologic de iarnă ca fiind unul care se întâmplă o dată la o generaţie.

Guvernatorii din Kentucky şi Carolina de Nord au declarat stare de urgenţă.

Furtuna survine în timp ce Administraţia pentru Securitatea Transporturilor a declarat că se aşteaptă ca volumul călătoriilor de sărbători să fie aproape de nivelurile de dinaintea pandemiei, cea mai aglomerată zi fiind joi.

Chicago a fost avertizat să se pregătească pentru ninsori abundente începând de joi, biciuite de rafale de peste 80 km/h.

Pe măsură ce furtuna se va dezvolta, meteorologii anticipează că se va transforma într-un "ciclon bombă".

Ciclonul bombă este un termen dat unei furtuni care se intensifică rapid, presiunea atmosferică centrală scăzând cu cel puţin 24 de milibari în 24 de ore.

Sunt denumite ciclon-bombă datorită puterii explozive cauzată de scăderea rapidă a presiunii.

Astfel de furtuni aduc vreme care variază de la viscol la furtuni puternice şi precipitaţii abundente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici