Iarna îşi face de cap în SUA: Companiile aeriene anulează 2.000 de zboruri din cauza vremii

Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri interne începând de sâmbătă dimineaţa, în urma unei furtuni masive care a blocat operaţiunile aeroportuare din Statele Unite şi a frustrat mii de călători de sărbători, scrie Reuters.

387 afișări
Imaginea articolului Iarna îşi face de cap în SUA: Companiile aeriene anulează 2.000 de zboruri din cauza vremii

Iarna îşi face de cap în SUA: Companiile aeriene anulează 2.000 de zboruri din cauza vremii

Totalul zborurilor afectate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite se ridicau la aproximativ 4.000 până sâmbătă dimineaţă, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Anulările de zboruri de sâmbătă dimineaţă au inclus peste 450 de la Southwest Airlines şi aproape 400 de la Delta Air Lines Inc.

Problemele au survenit în condiţiile în care o furtună arctică a cuprins sâmbătă o mare parte din Statele Unite, provocând întreruperi de energie electrică şi accidente auto. Temperaturile în cădere liberă au fost prognozate să aducă cea mai rece noapte de Crăciun înregistrată vreodată în mai multe oraşe, din Pennsylvania până în Georgia.

Temperaturile sunt prognozate să atingă sâmbătă doar 7 grade Fahrenheit (minus 13 grade Celsius) în Pittsburgh, depăşind precedenta cea mai rece temperatură din istorie în Ajunul Crăciunului, de 13 F, stabilită în 1983, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtunile de iarnă au crescut în frecvenţă şi intensitate în ultimii 70 de ani, potrivit Programului american de cercetare a schimbărilor globale. Acest lucru se datorează în parte schimbărilor climatice, potrivit Environmental Defense Fund, deoarece planeta evaporă mai multă apă în atmosferă pe măsură ce se încălzeşte, ceea ce duce la mai multe precipitaţii în general.

Vineri, anulările de zboruri din SUA se ridicau la 5.936, potrivit FlightAware.

Căile ferate de pasageri Amtrak au anulat, de asemenea, zeci de trenuri până la Crăciun, perturbând călătoriile de sărbători pentru mii de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
furtună,
zboruri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici