Voleiul pe zăpadă, printre sporturile luate în considerare pentru Torino 2025

Voleiul pe zăpadă se numără printre sporturile luate în considerare pentru a fi prezente la Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă de la Torino 2025 ale Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU).

124 afișări
Imaginea articolului Voleiul pe zăpadă, printre sporturile luate în considerare pentru Torino 2025

Hepta

Organizatorii de la Torino 2025 au posibilitatea de a propune până la trei sporturi care să apară la Jocurile de peste doi ani.

Riccardo d'Elicio, vicepreşedinte al Torino 2025, a declarat pentru insidethegames că sunt luate în considerare pentru selecţie voleiul pe zăpadă, patinajul viteză şi fie schiul de fond Para, fie schiul alpin Para.

Voleiul pe zăpadă a fost prezentat ca sport demonstrativ atât la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018, cât şi la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret de la Lausanne 2020.

Dar acest sport, care a fost recunoscut ca disciplină oficială de către Asociaţia austriacă de volei în 2011, nu a mai fost niciodată prezent la Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă.

D'Elicio a declarat că popularitatea tot mai mare a voleiului pe zăpadă în Italia a stat la baza deciziei organizatorilor de a lua în considerare includerea acestuia.

"Voleiul pe zăpadă este primul pe care îl luăm în considerare", a spus d'Elicio.

"Este în creştere în Italia.

"Ne gândim să facem acest lucru în Bardonecchia, unde avem deja schi alpin, schi freestyle şi snowboard.

"Am organizat evenimente [de volei pe zăpadă] în Italia şi au avut un succes uriaş.

"Am vorbit cu organizaţia care se ocupă de voleiul pe zăpadă şi au spus că sunt pregătiţi.

"FISU este, de asemenea, foarte interesată de acest nou-venit."

D'Elicio a declarat că patinajul de viteză este un alt sport pe care Torino 2025 îl ia în considerare, dar aşteaptă să afle dacă Milano Cortina 2026 va folosi Ovalul Lingotto ca loc de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Oficialul italian a afirmat că patinajul viteză de la Torino 2025 ar fi "evenimentul test perfect" pentru Milano Cortina 2026.

Patinajul viteză are o istorie îndelungată care datează de la Campionatele Mondiale Universitare FISU din 1951 şi a figurat la Lake Placid 2023, dar este un sport opţional pentru Jocurile FISU.

Schiul alpin şi schiul de fond pentru sportivii paralimpici sunt, de asemenea, sporturi pe care Torino 2025 doreşte să le propună pentru programul sportiv.

Niciuna dintre aceste discipline nu a fost vreodată organizată la Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă FISU, iar d'Elicio speră ca sportivii paralimpici să concureze alături de sportivii sănătoşi la acest eveniment.

"Ne dorim schi alpin, dar vorbim cu delegaţii tehnici şi despre schi fond", a declarat d'Elicio.

"Vorbim cu FISU pentru că poate că schi fond este un sport pe care îl putem pune în aceeaşi competiţie, astfel încât să înceapă imediat după sau înaintea sportivilor olimpici cu medalii.

"Para cross-country este prima opţiune şi apoi poate că schiul para-alpin".

D'Elicio a confirmat că o decizie cu privire la cele trei sporturi va fi luată anul viitor.

El a dezvăluit, de asemenea, planurile pentru Torino 2025 de a desfăşura un program cultural în paralel cu Jocurile, inclusiv un concurs pentru a testa cunoştinţele elevilor.

"Vrem să aducem la Torino cele mai bune minţi din întreaga lume, astfel încât să nu fie vorba doar de excelenţă în sport, ci şi de excelenţă în universitate", a adăugat d'Elicio.

"Pentru prima dată, atât evenimentele sportive, cât şi cele culturale vor oferi medalii.

"Vor fi 120.000 de elevi implicaţi în acest proiect".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici