Google îşi lansează propriul chatbot pentru a rivaliza cu ChatGPT

  • Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor şefi de la Google
  • Alphabet Inc se pregăteşte să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligenţă artificială conversaţională denumit Bard
  • Google Bard va raspunde mai rapid cerinţelor utilizatorilor şi va replica natural, graţie componentei de inteligenţă artificială incorporată
1931 afișări
Imaginea articolului Google îşi lansează propriul chatbot pentru a rivaliza cu ChatGPT

Sursa foto: Profimedia

Compania Alphabet Inc, cea care deţine Google, va lansa în săptămânile următoare propriul chatbot cu inteligenţă artificială, ca răspuns la succesul înregistrat de ChatGPT.

Noul serviciu se va numi Bard şi va fi oferit „utilizatorilor de încredere” în faza experimentală, relatează Sky News.

ChatGPT a fost lansat de firma de cercetare OpenAI la sfârşitul anului trecut şi promitea că va schimba modul în care oamenii se pregătesc pentru interviurile de angajare, jurnaliştii scriu articole, iar copiii îşi fac temele. Practic acest chatbot preia o cantitate imensă de date text, pe care le foloseşte pentru a ajuta la generarea de răspunsuri şi la desfăşurarea conversaţiilor într-un cadru realist.

Chatbot-ul celor de la OpenAI a înregistrat un succes răsunător, stfel că la începutul acestei luni serviciul a fost folosit de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume în mai puţin de două luni.

„Este un moment foarte interesant să lucrăm cu aceste tehnologii, deoarece traducem cercetările şi descoperirile profunde în produse care ajută cu adevărat oamenii. Bard va fi o punte pentru creativitate şi o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicaţi unui copil noile descoperiri ale NASA sau să aflaţi mai multe despre cei mai buni atacanţi din fotbal din lume. De asemenea, vă poate contura recomandări personalizate în privinţa exerciţiilor pe care vreţi să le faceţi în sala de forţă”, a declarat directorul Alphabet Inc, Sundar Pichai.

Rivalul Microsoft a anunţat că îşi va înlocui vechile servicii, inclusiv motorul de căutare Bing, cu programe pe bază de inteligenţă artificială, după ce a făcut o investiţie de miliarde de dolari în OpenAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici