Ion Cristoiu: R. Moldova a trecut deja în custodia Ucrainei şi alor noştri nu le convine

  • Ion Cristoiu: Până la declaraţia lui Zelenski de la Consiliul European, România a fost sora mai mare a R. Moldova. Şi la UE noi eram soră mare. Cred că deja R. Moldova a trecut în custodia Ucrainei şi alor noştri nu le convine.
  • Ion Cristoiu: Orice om din serviciile din România, inclusiv Klaus Iohannis, ştie că orice antrenare a R. Moldova într-o criză militară ne trage şi pe noi. Imaginaţi-vă că acolo ar fi război civil. În acel moment ar începe presiunile în România. Sunt sigur că ai noştri au sfătuit-o să nu facă asta, când mai aveau influenţă.
  • Ion Cristoiu: Natalia Gavriliţa s-a opus întruna renunţării la statutul de neutralitate. Dintr-un simplu motiv. Efectele benefice ale statutului de neutralitate este că nu te înarmezi, adică nu vâri bani în Apărare. Cred că nişte şmecheri vor să vâre nişte bani în Apărare. Vă imaginaţi ce virgină este piaţa acolo?
1352 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: R. Moldova a trecut deja în custodia Ucrainei şi alor noştri nu le convine

Ion Cristoiu: R. Moldova a trecut deja în custodia Ucrainei şi alor noştri nu le convine

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că reacţia întârziată a preşedintelui Iohannis la declaraţiile omologului său moldovean, Maia Sandu, privind existenţa unui plan al Moscovei de destabilizare a R. Moldova nu a fost din cauza lenei, ci a unor nemulţumiri legate de puterea de la Chişinău.

Ion Cristoiu spune că Maia Sandu a ales să asculte de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi nu de puterea de la Bucureşti ceea ce arată că R. Moldova a trecut în custodia Ucrainei.

“Reacţia întârziată a lui Klaus Iohannis eu nu am văzut-o ca pe o lene. Mişcarea aceea cu Zelenski este mult mai complicată. Până la declaraţia lui Zelenski de la Consiliul European (n.r despre interceptarea unui plan al Moscovei de a destabiliza R. Moldova), România a fost sora mai mare a R. Moldova. Şi la UE noi eram soră mare. Cred că deja R. Moldova a trecut în custodia Ucrainei şi alor noştri nu le convine. Orice om din serviciile din România, inclusiv Klaus Iohannis, ştie că orice antrenare a R. Moldova într-o criză militară ne trage şi pe noi. Imaginaţi-vă că acolo ar fi război civil. În acel moment ar începe presiunile în România, încep politrucii să mergem, să... Sunt sigur că ai noştri au sfătuit-o să nu facă asta, când mai aveau influenţă. Însă faptul că ea a vorbit aşa de frumos de Zelenski... Puteau să spună că au descoperit ei planul, SIS-ul lor? Păi nu, înţelegerea era că soarele răsare de la Kiev. Zelenski a vorbit la Consiliul European în calitate de custode”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu mai spune că demisia Nataliei Gavriliţa din fruntea Guvernului de la Chişinău deschide drumul renunţării la statutul de neutralitate a R. Moldova şi implicit la alocarea de bani pentru înarmare, un prilej pentru cei interesaţi să facă afaceri într-o nouă piaţă.

“Iniţial, dl. Dâncu şi alţii, şi eu am susţinut o vreme, că de fapt că Maia Sandu are mari probleme economice, însă nu-i aşa. Republica Moldova are statut de neutralitate prin Constituţie. Acest statut a ajutat-o nu ca nu-şi pună baze NATO. Dacă renunţi la statutul de neutralitate, cine pune baze NATO în Moldova? Nu, şi nici să o ajute la problemele economice. Natalia Gavriliţa s-a opus întruna renunţării la statutul de neutralitate. Dintr-un simplu motiv. Efectele benefice ale  statutului de neutralitate este că nu te înarmezi, adică nu vâri bani în Apărare. Cred că nişte şmecheri vor să vâre nişte bani în Apărare. Vă imaginaţi ce virgină este piaţa acolo? Şi economic, le dăm noi gaz, petrol...”, a explicat publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici