Macron şi Biden au reafirmat sprijinul pentru Ucraina / Preşedintele Franţei vrea perspective de pace

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său american, Joseph Biden, au reafirmat, într-o conversaţie telefonică, sprijinul pentru Ucraina, dar liderul de la Paris a cerut crearea premiselor pentru perspective de pace în Europa.

265 afișări
Imaginea articolului Macron şi Biden au reafirmat sprijinul pentru Ucraina / Preşedintele Franţei vrea perspective de pace

Preşedintele Biden şi Emmanuel Macron "au discutat despre susţinerea pentru Ucraina, în contextul în care invazia brutală a Rusiei intră în al doilea an, inclusiv despre angajamentul de a furniza Ucrainei asistenţă în materie de securitate şi despre impunerea de costuri Rusiei", anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat.

La rândul său, Preşedinţia Franţei a transmis că cei doi preşedinţi "au reafirmat determinarea de a furniza susţinere militară Ucrainei cât va fi necesar, pentru a obţine eşecul agresiunii ruse". "Au reafirmat obiectivul comun de restabilire a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei", conform Palatului Élysée.

"În continuarea discuţiilor de la Paris, din 8 februarie, cu preşedintele Ucrainei şi cancelarul Germaniei, preşedintele Republicii a abordat cu omologul său american perspectivele de revenire a păcii în Europa, pe termen mai lung. Cei doi preşedinţi au discutat despre garanţiile de securitate care ar putea fi oferite Ucrainei în acest cadru", subliniază Palatul Élysée, potrivit unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În cursul conversaţiei de marţi seară, Macron şi Biden au salutat continuarea negocierilor pe tema Legii americane de Reducere a Inflaţiei, considerată de Uniunea Europeană neconcurenţială deoarece acordă subvenţii masive în sectorul tehnologic.

În plus, preşedinţii Franţei şi Statelor Unite au discutat şi despre situaţia din zona indo-pacifică şi despre Iran. "Preşedintele Biden şi preşedintele Macron au discutat şi despre cooperarea între Statele Unite şi Franţa în regiunea indo-pacifică, precum şi despre eforturile comune de abordare a provocărilor generate de Republica Populară China la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli. Liderii au reafirmat angajamentul de a se coordona mai strâns în sensul accelerării tranziţiei spre economii cu energie curată", subliniază Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici