Germania va trebui să-l aresteze pe Putin dacă acesta intră pe teritoriul său - ministrul Justiţiei, Marco Buschmann

Germania va trebui să îl aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul german şi dacă, desigur, Curtea Penală Internaţională va cere statelor contractante aplicarea legii, a declarat ministrul Justiţiei din această ţară, Marco Buschmann, conform Bild.

464 afișări
Imaginea articolului Germania va trebui să-l aresteze pe Putin dacă acesta intră pe teritoriul său - ministrul Justiţiei, Marco Buschmann

Germania va trebui să-l aresteze pe Putin dacă acesta intră pe teritoriul său - ministrul Justiţiei, Marco Buschmann

„Mă aştept ca CPI să se adreseze rapid Interpolului şi statelor contractante şi să le ceară executarea acestui ordin”, a declarat Buschmann. 
 
Pe 17 martie, CPI a emis mandate de arestare pentru Putin şi Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru Frepturile copilului care supraveghea deportările forţate ale copiilor ucraineni. Putin a devenit astfel cel de-al treilea lider de stat în exerciţiu căruia i s-a emis un mandat de arestare de la CPI, după Omar al-Bashir din Sudan şi Muammar Gaddafi din Libia. 
 
 
Decizia CPI obligă 123 de ţări care sunt membre ale CPI să îl aresteze pe Putin şi să îl trimită la Haga dacă acesta intră pe teritoriul lor. 
 
O declaraţie publicată de CPI arată că există „motive rezonabile de a crede” că Putin este direct responsabil pentru supravegherea răpirii şi relocării forţate a peste 16.000 de copii ucraineni de la începutul invaziei la scară largă. Preşedintele Volodymyr Zelensky a declarat că numărul real ar putea fi mult mai mare.
 
Soldaţii ruşi au transferat sau deportat în mod ilegal mii de civili ucraineni în Rusia, încălcând Convenţiile de la Geneva. Pe 6 martie, Biroul Naţional de Informaţii al Ucrainei a raportat că Rusia a răpit peste 16.000 de copii ucraineni. Doar 125 dintre aceştia au fost aduşi înapoi în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici