20 de decese suspecte la ATI din Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. Ministerul Sănătăţii trimite Corpul de Control

  • În patru zile, la ATI din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au murit 20 de pacienţi.
  • Ministerul Sănătăţii trimite Corpul de Control la unitatea medicală, după ce instituţia a primit mai multe sesizări privind administrarea incorectă a unui medicament.
6585 afișări
Imaginea articolului 20 de decese suspecte la ATI din Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. Ministerul Sănătăţii trimite Corpul de Control

În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuţilor sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătăţii a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, joi, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical al cărui nume nu a fost dezvăluit, că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

„Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secţii care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii se va implica în verificarea acestor acuzaţii grave legate de siguranţa pacienţilor. Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, transmite, joi, Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici