Anthony Fauci: Noile date sugerează că simptomele Covid pot dura până la 9 luni. Cu ce stări s-au confruntat oamenii

  • Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot avea simptome timp de până la nouă luni după infecţia iniţială, a declarat dr. Anthony Fauci.
  • 30% dintre pacienţi au raportat simptome până la nouă luni.
  • Până în prezent, a existat un număr limitat de studii care au arătat care sunt cele mai frecvente simptome de lungă durată ale Covidului.
3794 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci: Noile date sugerează că simptomele Covid pot dura până la 9 luni. Cu ce stări s-au confruntat oamenii

Foto: Profimedia

Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot avea simptome până la nouă luni după infecţia iniţială, a declarat miercuri, consilierul medical de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, notează CNBC.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit recent că 30% dintre pacienţi au raportat simptome până la nouă luni, a declarat Fauci. Oamenii au manifestat stări de oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi alte simptome care au durat luni de zile, a spus el.
 
Simptomele „Covidului lung”, pe care cercetătorii le numesc acum Sechelele Post-Acute ale Covid-19, sau PASC, se pot dezvolta „bine după” infecţie, iar severitatea poate varia de la uşoară la reacţii severe, a spus Fauci.
 
„Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută”, a spus el, adăugând că PASC a fost raportat şi la persoanele care nu au necesitat spitalizare şi la persoanele care nu au avut simptome în primă fază.
 
Actualizarea vine în timp ce experţii medicali mondiali lucrează pentru a diagnostica şi trata mai bine persoanele cu simptome persistente ale Covid-19.
 
Până în prezent, a existat un număr limitat de studii care au arătat care sunt cele mai frecvente simptome de lungă durată ale Covidului sau cât ar putea dura. Cea mai mare atenţie a fost acordată persoanelor cu o boală severă sau fatală, nu celor care şi-au revenit, dar care încă raportează efecte secundare persistente, denumite uneori „transportatori cu distanţă lungă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici