Cercetătorii se străduiesc să afle dacă există o legătură între consumul de carne şi scleroza multiplă

Oamenii de ştiinţă îşi bat capul să descopere tratramentul optim pentru scleroza multiplă (SM).

404 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii se străduiesc să afle dacă există o legătură între consumul de carne şi scleroza multiplă

Cercetătorii se străduiesc să afle dacă o legătură între consumul de carne şi scleroza multiplă

Chiar dacă nu poate fi socotită cauză a bolii, o dietă bogată în proteine animale este asociată cu o reglare slabă a microbiotei intestinale şi a sistemului imunitar la persoanele cu scleroză multiplă. Acest pas ar putea ajuta la înţelegerea modului în care poate fi îmbunătăţite  tratamentele.

Reconstituirea puzzle-ului cauzelor fundamentale ale sclerozei multiple (SM) nu este uşoară, deoarece există foarte multe „piese” de care trebuie să se ţină seama.

După anunţul, în urmă cu câteva zile, a rolului important jucat de virusul Epstein-Barr în boală, săptămâna aceasta, cercetătorii au pus sub lupă bacteriile şi dietele celor care se îmbolnăvesc de SM.

Există un fel de semnătură în microbiomul şi în alimentaţia persoanelor cu scleroză multiplă: microorganismele lor sunt diferite şi, în general, acest lucru este asociat cu un consum mai mare de carne la pacienţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici