Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab

  • Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab.
  • În plus, Polonia ar putea ajuta statul român.
821 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab

Conform Ministerului Sănătăţii, Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică, subliniind că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19 şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

De altfel, ministrul interimar al Sănătăţii a avut marţi după-amiază o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici