Firea: România are primul centru de transplant de tub digestiv

„România are primul centru de transplant de tub digestiv”, spune Gabriela Firea într-un mesaj de felicitare pentru Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti.

499 afișări
Imaginea articolului Firea: România are primul centru de transplant de tub digestiv

Sursa foto: Facebook

„Felicit echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti! România are primul centru de transplant de tub digestiv. Încă o performanţă a echipei care a realizat 12 intervenţii de transplant pulmonar şi 70 de transplant hepatic”, a scris Firea pe Facebook.

Spitalul Sfânta Maria, condus de prof. dr. Narcis Copcă, a fost acreditat să poată realiza aceasta intervenţie şi demonstrează din nou că investiţiile în aparatură şi medici salvează vieţi, adaugă Firea.

„În mandatul meu ca primar general, Spitalul Sfânta Maria a devenit primul centru de transplant pulmonar din România! Toţi românii îşi amintesc lupta pe care am dus-o, împreună cu medicii de la Sfânta Maria, chiar împotriva ministrului Sănătăţii USR de la vremea respectivă. Am demonstrat că putem salva vieţi şi la noi în ţară, cu mai puţine costuri şi am stricat afacerilor celor care se îmbogăţeau pe spatele oamenilor aflaţi în suferinţă. Au trecut aproape 6 ani de la primul transplant realizat cu succes şi de atunci au avut loc peste 10 intervenţii sub îndrumarea echipei coordonate de medicii Igor Tudorache şi Narcis Copcă. Iată că la Spitalul Sfânta Maria continuă performanţa în salvarea vieţii oamenilor! Medicii de aici realizează transplant hepatic - mai bine de 60 de intervenţii realizate, transplant pulmonar şi au primit acum acreditarea pentru a realiza primul transplant de tub digestiv”, a transmis Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici