Mărturia unui medic din Spitalul Judeţean Deva: Ne-au ţinut împreună bolnavi cu sănătoşi, sigur vor fi mai multe cadre medicale cu COVID-19

  • Spitalul din Deva a devenit primul spital judeţean declarat COVID-19
  • Zeci de cadre medicale de la Deva au semnalat că nu există circuite în spital şi că se pot îmbolnăvi cu COVID 19
  • Spitalul este în carantină de pe 29 martie pentru că s-au îmbolnăvit mai mulţi medici şi asistente
1858 afișări
Imaginea articolului Mărturia unui medic din Spitalul Judeţean Deva: Ne-au ţinut împreună bolnavi cu sănătoşi, sigur vor fi mai multe cadre medicale cu COVID-19

Foto: Profimedia

Criza din managementul spitalelor este din ce în ce mai evidentă în România. Problemele de la Spitalul Judeţean Deva au fost semnalate de zeci de cadre medicale, care spun că le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai pot.

Spitalul Judeţean din Deva a devenit primul spital judeţean COVID. Adică prelua pacienţii cu virus deşi peste tot în ţară doar spitalele de boli infecţioase sau de pneumoftiziologie erau spitale destinate noului coronavirus. Cadrele medicale au atras atenţia că nu au circuitele făcute şi că se vor îmbolnăvi mulţi din această cauză.

 „Noi am spus să preia colegii de la Hunedoara patologia COVID-19, pentru că au circuite, idee care nu a fost acceptată sub nicio formă”, a declarat Bianca Glodean medic internist din Spitalul Judeţean Deva şi vicepreşedinte al sindicatului Medicorum Honorem.

Medicul Bianca Glodean a povestit că au început să se infecteze cadrele medicale, tocmai pentru că nu aveau circuite şi erau expuşi.

Prefectul judeţului Hunedoara Vasilică Potecă contrazice medicii şi spune că a transformat spitalului judeţean în spital COVID 19 pentru că erau patru secţii afectate de coronavirus.

Pe 29 martie seara, la ora 22, spitalul a fost băgat în carantină. Zeci de cadre medicale care erau în spital la acel moment au rămas blocate acolo chiar dacă nu aveau COVD 19 la un loc cu cei care erau confirmaţi deja cu noul coronavirus. 

“Eu aveam deja COVD-19, nu ştiam la acel moment dar aveam nişte simptome. Colegii care au stat cu mine în carantină în spital, sigur au luat şi eu ulterior. Ne-au ţinut pe toţi la un loc, bolnavi cu sănătoşi. A fost inuman. Era mai simplu să ne testeze şi să plece cei care nu aveau simptome şi nu erau pe tură”, a declarat medical Roxana Betea.

Conducerea spitalului a demisionat în această dimineaţă. Ministerul Sănătăţii urmează să desemneze o nouă conducere.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici