Ministerul Sănătăţii a organizat echipe medicale mobile pentru evaluarea sănătăţii refugiaţilor

Ministerul Sănătăţii a organizat, prin direcţiile de sănătate publică din judeţele de la frontiera cu Ucraina şi învecinate, echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic şi evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate şi asigurarea testării pentru COVID.

309 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a organizat  echipe medicale mobile pentru evaluarea sănătăţii refugiaţilor

Ministerul Sănătăţii a organizat echipe medicale mobile pentru evaluarea sănătăţii refugiaţilor

Persoanele care vor avea nevoie de asistenţă medicală vor fi îndrumate către unităţile sanitare din zonă, anunţă instituţia.

Accesul la servicii de sănătate pentru cetăţenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetăţenii români şi se face pe baza convenţiilor existente.

Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina, prin punctul de frontieră SIRET, antibiotice orale şi injectabile pentru 5.000 pacienţi.

În prezent, Ministerul Sănătăţii centralizează cererile de echipamente şi materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmeşte lista de spitale în care vor primi asistenţă medicală răniţii ucrainieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici