15 poliţişti şi vameşi de la punctul vamal Siret, arestaţi, alte 59 de persoane reţinute

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri dimineaţa, arestarea a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi implicaţi în fapte de corupţie şi contrabandă la punctul de frontieră Siret, procurorii anticorupţie mai reţinând în acest caz alte 59 de persoane.

425 afișări
Imaginea articolului 15 poliţişti şi vameşi de la punctul vamal Siret, arestaţi, alte 59 de persoane reţinute

15 poliţişti şi vameşi de la punctul vamal Siret, arestaţi, alte 59 de persoane reţinute (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Poliţiştii de frontieră Elena Cosmicius, Mihai Doru Tocilă, Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumaniuc, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieiş, Cristian Filipoaia şi Vasile Ovidiu Sasu au fost arestaţi, vineri dimineaţă, dezbaterile durând aproximativ trei ore.

Procurorii anticorupţie au emis, joi seară, primele 15 ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor şi vameşilor de la Vama Siret, ridicaţi şi audiaţi în cursul zilei de joi, 15 dintre învinuiţi fiind duşi la Curtea de Apel Bucureşti, unde procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor, solicitare admisă.

Ulterior, alte 59 de persoane - poliţişti şi vameşi - au fost reţinute pentru fapte de corupţie şi contrabandă.

Peste 70 de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de Direcţia Naţională Antyicorupţie (DNA) şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Unul dintre poliţiştii de frontieră vizaţi în anchetă este comisarul-şef Aurel Anea, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Vama Siret, dar şi la domiciliile celor vizaţi.

Surse judiciare au declarat că acuzaţiile în cazul unor vameşi şi poliţişti de la Vama Siret sunt de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.

Persoanele ridicate în urma descinderilor au fost duse iniţial la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, de unde au fost transportate spre Bucureşti, pentru audieri.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat că acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.

Ancheta a fost demarată în urmă cu aproximativ şase luni, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii, a mai precizat MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici