7.000 de angajaţi ai structurilor de securitate vor participa la un exerciţiu de nivel strategic

Aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, vor participa la exerciţiul inter-instituţional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se va desfăşura, în perioada 7-18 septembrie, pe teritoriul naţional.

148 afișări
Imaginea articolului 7.000 de angajaţi ai structurilor de securitate vor participa la un exerciţiu de nivel strategic

7.000 de angajaţi ai structurilor de securitate vor participa la un exerciţiu de nivel strategic (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Exerciţiul, condus de Ministerul Apărării Naţionale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni, precizează MApN, într-un comunicat.

"HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord", menţionează sursa citată.

Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii şi integrităţii teritoriale. Măsurile de răspuns la criză şi apărarea naţională se vor adopta în condiţiile implicării NATO şi UE.

Premergător începerii exerciţiului, militarii şi tehnica se vor deplasa în cele nouă poligoane şi raioane, unde se vor desfăşura activităţi practice specifice.

La exerciţiu, pe lângă personalul şi structurile MApN, participă personal şi structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici