A 19-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Sute de oameni au manifestat în mai multe oraşe

Sute de oameni au protestat, marţi, pentru a 19-a zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

832 afișări
Imaginea articolului A 19-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Sute de oameni au manifestat în mai multe oraşe

A 19-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Sute de oameni au manifestat în mai multe oraşe (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

  • Câteva zeci de suceveni au protestat la minus 18 grade Celsius cerând alegeri anticipate

Câteva zeci de suceveni au protestat şi marţi seară, când temperatura era de minus 18 grade Celsius, pentru a 18-a zi consecutiv, în faţa Palatului Administrativ din Suceava cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate.

Protestatarii au strigat din nou sloganuri antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi în favoarea alegerilor anticipate.

Unul dintre protestatari a spus că numărul restrâns de manifestanţi nu este determinat de frig, ci de demnitatea fiecăruia.

"Nu ne împiedică frigul să venim aici. Noi ieşim pentru că avem demnitate. Mulţi, care îşi calcă pe demnitate, stau în case să nu iasă în stradă", a spus protestatarul.

Un altul a subliniat că participanţii la proteste vor veni în continuare, indiferent cât de frig va fi, până când vocea lor va fi auzită şi vor fi alegeri anticipate.

"Vom veni până va cădea acest guvern de mincinoşi, acest guvern care a făcut din minciună politică de stat", a mai spus acesta.

  • Aproximativ 700 de persoane protestează în faţa Primăriei Arad cerând demisia şefului statului

Aproximativ 700 de persoane participă, marţi seară, la un miting de protest organizat de câteva asociaţii civice din judeţul Arad în faţa Primăriei, manifestanţii cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, la acţiune fiind prezent şi procurorul arădean Florin Roman.

Organizatorii au adus o camionetă pe care au instalat un sistem de amplificare audio de la care se ţin discursuri, iar printre cei care au luat cuvântul se numără şi procurorul arădean Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Acesta a citit un text religios, dar a făcut referire şi la istoria românilor, fără să scandeze împotriva preşedintelui sau a Guvernului.

Protestatarii cer o lege privind "interzicerea traseismului politic", adoptarea une legi "privind revocarea de către alegători a celor pe care i-au ales" şi separarea alegerilor locale de cele parlamentare.

În faţa Primărie a fost adusă şi o urnă în care arădenii au fost invitaţi să introducă bileţele cu nemulţumirile pe care le au.

Majoritatea manifestanţilor sunt cei care au participat la protestele care au început la Arad în 15 ianuarie, mulţi fiind membri sau simpatizanţi ai partidelor din opoziţie, revoluţionari şi sindicalişti.

Acesta este al doilea miting autorizat în municipiul Arad de la debutul manifestaţiilor antiguvernamentale.

Protestul este autorizat până la ora 20.00.

Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu, joi, cu privire la procurorul Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care a declarat telefonic, la Antena 3, că se solidarizează cu manifestanţii.

  • Poze cu Băsescu, Boc, Udrea şi Isărescu, rupte de un protestatar pe picioroange la Timişoara

Aproximativ 40 de persoane au protestat, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, iar un protestatar a rupt lovind cu picioroangele poze reprezentându-i pe şeful statului, pe Emil Boc, Mugur Isărescu şi Elena Udrea, el fiind aplaudat de manifestanţi

La un moment dat, unul dintre protestatari, Ştefan Cojocnean, care a venit în piaţă pe picioroange, a rupt cu acestea mai multe poze care îi înfăţişau pe Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Emil Boc şi Elena Udrea.

Demonstraţia lui Cojocnean a fost primită cu aplauze şi urale de ceilalţi manifestanţi care scandau "Jos Băsescu" şi "Demisia".

Acţiunea de protest s-a încheiat după aproximativ trei ore.

  • Cluj: Protestatarii au adus o barcă portocalie şi au scandat "A venit vaporul, să plece dictatorul"

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat la ora 18.00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi au adus o barcă pneumatică de culoare portocalie şi au scandat "A venit vaporul, să plece dictatorul", "A venit vaporul, ca să plece chiorul, mai este un loc, să-l ia şi pe Boc", "Jos Băsescu", "Demisia", "Pleacă Băsescu şi lasă-ne", "Băsescu nu uita, ţara nu-i şalupa ta".

Unul dintre protestatari s-a urcat în barcă jucând rolul lui Traian Băsescu şi a băut dintr-o sticlă pe care scria "Whisky Băse Blended - 100 la sută alcool", după care a citit un discurs intitulat "Cea de-a doua intervenţie cu românii".

"Sunt de meserie vânzător de flote şi nu am ratat niciodată destinaţia lor. Nu o să ratez nici vânzarea României, sunt ajutat de Emil Boculeţ, de meserie pigmeu-aghiotant, şi Jeffrey Franks, de meserie prim-balerin al operei naţionale ANAF. (...) Eu nu fac dosare, eu am inventat dosarele. Eu nu conduc PDL, eu l-am inventat, ciumpalacilor. (...) Pe drept cuvânt m-aţi făcut dictator şi m-aţi înjurat de dimineaţa până seara. Recunoştinţa mea o veţi simţi prin presiunea evidentă pe care o voi pune pe instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei. Vă ador, al vostru dictator, Băse", se arată în discursul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici