ACCIDENT GRAV la Iaşi: Unsprezece morţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

Cele două persoane rănite grav în accidentul produs în judeţul Iaşi, un copil de 14 ani şi un tânăr de 26 de ani, au murit, duminică seară, la spital, numărul persoanelor decedate ajungând astfel la 11.

2419 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT GRAV la Iaşi: Unsprezece morţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

ACCIDENT GRAV la Iaşi: Patru morţi şi doi răniţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit medicilor, copilul de 14 ani, care a fost transferat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral sever, hemoragie intracraniană, contuzie forte de torace şi abdomen, fractură de bazin şi fractură de femur. El a fost intubat şi ventilat mecanic, iar în cursul serii de duminică a decedat.

Tânărul de 26 de ani a fost internat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi cu ruptură hepatică, renală şi de splină, fractură deschisă şi multiple leziuni craniene. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă ulterior a murit.

Nouă persoane au murit, iar alte două au fost rănite, duminică după-amiază, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi, în zona societăţii Antibiotice.

Autoturismul a fost lovit în plin şi târât pe o distanţă de câteva sute de metri de trenul Regio care circula pe ruta Iaşi-Dorohoi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, afirma că şoferul autoturismului Volkswagen Sharan nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP de la trecerea la nivel cu calea ferată.

"În faţa autoturismului lovit de tren a trecut o altă maşină. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea respectivă", spunea Chelaru.

Între cele 11 persoane decedate se află şi un copil de trei ani, fratele băiatului de 14 ani.

Cele 11 persoane din autovehiculul lovit de tren se întorceau de la cules struguri.

Autoturismul în care se aflau cei 11 are o capacitate de şapte locuri.

În urma accidentului, circulaţia feroviară în zonă a fost blocată.

Un alt accident feroviar grav a avut loc în judeţul Iaşi în august 2009, când un microbuz al firmei Valcris Trans SRL Iaşi, care transporta 16 pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin pe o trecere de cale ferată, de trenul accelerat Iaşi-Braşov.

În urma accidentului, 14 persoane, între care şi şoferul, au decedat, iar alte două persoane au fost rănite.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată. Microbuzul a fost lovit în plin şi a rămas lipit de locomotivă, fiind târât pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici