Accident în Salina Praid: Cel puţin nouă oameni au fost răniţi

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, luni după-amiază, din care una în stare de inconştienţă, în urma unui accident petrecut în Salina Praid, din judeţul Harghita, după ce autobuzul în care se aflau aproximativ 25 de turişti s-a lovit de un perete al acesteia.

6927 afișări
Imaginea articolului Accident în Salina Praid: Cel puţin nouă oameni au fost răniţi

Accident în Salina Praid: Cel puţin nouă oameni au fost răniţi

Potrivit primarului staţiunii Praid, Bokor Alexandru, la un kilometru după intrarea în mină, şoferul autobuzului a pierdut controlul volanului şi autovehiculul s-a izbit de peretele din dreapta al tunelului galeriei.

Bokor a spus că încă nu se ştie dacă a fost vorba despre o defecţiune tehnică sau dacă şoferului i s-a făcut rău.

În urma impactului, nouă persoane au fost rănite, trei fiind în stare mai gravă.

Răniţii au fost scoşi din galerie, fiind aşteptaţi la intrarea în salină de cinci ambulanţe.

Persoanele rănite au fost duse iniţial la dispensarul din localitatea Praid, unde li se acordă primul ajutor, iar o persoană, rănită cel mai grav, va fi transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Potrivit directorului Ambulanţei Judeţene Harghita, Peter Szilard, persoanele care sunt rănite mai grav au suferit leziuni şi fracturi la nivelul membrelor şi al coloanei vertebrale.

La rândul său, Bokor Alexandru a spus că şoferul autobuzului nu a fost rănit grav.

Potrivit reprezentanţilor SMURD Târgu Mureş, în momentul accidentului în autobuzul care a lovit un perete al salinei s-ar fi aflat aproximativ 25 de turişti,  nouă dintre aceştia fiind răniţi, unul dintre ei fiind în stare de inconştienţă.

"Şoferul este confuz în momentul de faţă, astfel că nu ne poate da informaţii asupra împrejurărilor în care s-a produs accidentul. După spusele colegilor mei, se pare că şoferului i s-ar fi făcut rău", precizau sursele citate.

Gheorghe Pop, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, a declarat că deocamdată nu poate da detalii despre modul în care s-a produs accidentul din Salina Praid, dar că la ora actuală se fac cercetări la faţa locului.

"La ora actuală, absolut toate persoanele aflate în apropierea accidentului au fost evacuate din tunel. Autobuzul nu a fost avariat atât de grav, astfel că, deşi la faţa locului a fost şi un echipaj de descarcerare, nu a fost necesară intervenţia acestuia", a spus Pop.

La rândul său, Incze Miklos, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, a declarat că şoferul ar fi spus că a avut probleme cu frânele şi că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a lovit de un perete al salinei.

Potrivit sursei citate, una dintre ipotezele privind cauzele producerii accidentului este o defecţiune tehnică.

"Va fi efectuată o expertiză tehnică şi apoi vom putea spune dacă a fost o eroare umană sau o defecţiune tehnică. Poliţiştii de la Rutier se află la locul accidentului şi fac cercetări", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici