ACCIDENTUL RUTIER de pe A2 - Opriţa: Opt persoane rănite mai sunt la Floreasca, patru ar putea fi externate luni

Opt dintre persoanele rănite în accidentul produs duminică pe autostrada A2 sunt în continuare internate la Spitalul Floreasca, iar după evaluarea medicală, patru dintre acestea ar putea fi externate luni, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţi sanitare, dr. Bogdan Opriţa.

375 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL RUTIER de pe A2 - Opriţa: Opt persoane rănite mai sunt la Floreasca, patru ar putea fi externate luni

ACCIDENTUL RUTIER de pe A2 - Opriţa: Opt persoane rănite mai sunt la Floreasca, patru ar putea fi externate luni (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Opriţa, dintre cele opt victime ale accidentului care mai sunt internate la Spitalul Floreasca, una este în blocul postoperator ortopedie, trei sunt la terapie intensivă, iar ceilalţi patru sunt în secţii.

"Vorbim de opt pacienţi, unul a fost operat în clinica de ortopedie şi este în postoperator, iar alte trei persoane în terapie intensivă", a precizat Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a mai spus că celelalte patru persoane a căror stare este mai puţin gravă ar putea fi externate chiar luni, dar o decizie în acest sens va fi luată după o evaluare făcută de echipa medicală care îi îngrijeşte.

Aproape 30 de persoane au fost transportate la spitale din Capitală de SMURD şi de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, după ce au fost rănite în urma accidentului în care au fost implicate un autocar al unei firme private de transport şi un autoturism. Accidentul s-a produs duminică după-amiază, pe sensul spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul ar fi fost acroşat de autoturism, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe o parte.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală au fost duşi 14 dintre răniţii în accidentul de pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Cinci dintre aceştia, după ce au fost examinaţi de medici, nu au necesitat internare, ulterior fiind lăsat să plece şi un al şaselea pacient.

Alţi şapte răniţi au fost transportaţi la Spitalul "Sfântul Pantelimon", şase la Bagdasar-Arseni, iar unul la Spitalul Elias.

Poliţiştii spun că autocarul ar fi fost acroşat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Cei doi şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma accidentului, peste 30 dintre cei 43 de pasageri ai autocarului au fost examinaţi de medici pe autostradă, iar 28 dintre ei au fost transportaţi la spital. Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de microbuze ale aceleiaşi firme de transport.

La locul accidentului au fost făcute măsurători, pentru a se stabili cauza acestuia. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici