Acţiune a Avocatului Poporului în pandemia de Covid-19: sesizare din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie de la sat

  • Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie în mediul rural şi face demersuri la autorităţile publice.
  • Sesizarea a fost făcută în noiembrie 2020 şi se fac demersuri mai ales în contextul pandemiei de Covid-19.
857 afișări
Imaginea articolului Acţiune a Avocatului Poporului în pandemia de Covid-19: sesizare din oficiu în legătură cu lipsa medicilor de familie de la sat

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului a fost făcută în noiembrie 2020 şi se fac demersuri mai ales în contextul pandemiei de Covid-19.

În demersurile lor, cei de la Avocatul Poporului au avut în vedere şi statistica publicată de Institutul Naţional de Statistică în Activitatea unităţilor Sanitare în anul 2019.

Astfel, potrivit acesteia, din punctul de vedere al personalului sanitar care asigură îngrijirea sănătăţii populaţiei în mediul rural, acesta a fost slab reprezentat, în anul 2019, desfăşurându-şi activitatea în localităţile rurale numai 9,0% dintre medici, 12,4% dintre medicii stomatologi, 18,2% din totalul farmaciştilor, 10,9% din totalul personalului sanitar mediu şi 11,6% din personalul sanitar auxiliar.

De asemenea, potrivit aceleiaşi statistici, în mediul rural au funcţionat 59,1% dintre unităţile medico-sociale, 63,2% dintre drogherii şi punctele de lucru ale farmaciilor, 3 din cele 9 centre multifuncţionale, precum şi cele două preventorii existente.

”Sesizarea din oficiu referitoare la lipsa medicilor de familie din mediul rural se află în lucru, rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice,” informează Avocatul Poporului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici