Video Acţiune de voluntariat de amploare la Galaţi: 25.000 de puieţi plantaţi într-o zonă predispusă alunecărilor de teren şi inundaţiilor | GALERIE FOTO, VIDEO

Sute de voluntari au participat sâmbătă la o acţiune de împădurire în judeţul Galaţi, cu această ocazie fiind plantaţi 25.000 de puieţi. Zona nu a fost aleasă la întâmplare, localitatea Cuza Vodă fiind afectată în ultimii ani de mai multe inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

490 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Cel puţin 400 de voluntari au participat la acţiunea de împădurire din judeţul Galaţi.

Potrivit organizatorilor, în câteva ore de muncă, au fost plantaţi aproximativ 25.000 de puieţi de salcâm pe un teren din extravilanul localităţii Cuza Vodă. Zona a fost aleasă de organizatori în baza unor criterii care vizează alunecările de teren, eroziunea solului şi inundaţiile.

„Astăzi vom planta 25.000 de puieţi de salcâm. Avem patru hectare pregătite, vom planta doar pe trei pentru că pe primul hectar sunt deja puieţi puşi în trecut. Avem 400 de voluntari de la diferite asociaţii şi societăţi din Galaţi, avem şi voluntari din Bucureşti care ne ajută la organizare. Zona este predispusă alunecărilor de teren şi inundaţiilor, au fost inundaţii aici şi asta este important pentru noi. Noi căutăm astfel de terenuri. Criteriile sunt foarte clare. Noi am mai plantat aici în primăvară cu ajutorul copiilor. De asemenea, s-au mai făcut plantări în trecut care au fost distruse de inundaţii”, a declarat coordonatorul acţiunii, Petru Sandu.

Voluntarii spun că participă frecvent la astfel de acţiuni pentru binele planetei.

„Eu şi prietenii mei participăm la astfel de acţiuni. Orice copac plantat înseamnă oxigen, trebuie să ne gândim la mediu, la planetă. Oamenii distrug planeta, trebuie să încercăm să schimbăm ceva. În plus, am aflat că în zona asta au fost mai multe inundaţii. Dacă ar fi existat păduri, poate oamenii nu aveau de suferit”, a spus unul dintre voluntari.

Comunitatea a fost afectată de inundaţii în 2013 şi în 2016 iar existenţa unor păduri ar fi diminuat distrugerile făcute de apele revărsate.

În luna noiembrie, echipa ”Plantăm fapte bune” în România va face împăduriri în mai multe zone ale ţării. 33 de hectare vor deveni păduri în 15 localităţi din 13 judeţe ale ţării, urmând să fie plantaţi 150.000 de puieţi cu ajutorul a 6.500 de voluntari. Pe listă sunt localităţile Topoloveni - judeţul Argeş, Moineşti - judeţul Bacău, Jegălia - judeţul Călăraşi, Ţaga - judeţul Cluj, Şotânga - judeţul Dâmboviţa, Greceşti - judeţul Dolj, Popeşti-Leordeni – judeţul Ilfov, Tătaru – judeţul Prahova, Cralovăţ – judeţul Timiş şi Mihăieşti – judeţul Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici