Admiterea la masterat, după clasificarea universităţilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs

Universităţile care au anunţat concursuri de admitere la master în vară trebuie să schimbe data, întrucât ele vor fi organizate doar după clasificarea universităţilor, adică în septembrie, iar locurile la doctorat vor fi ocupate prin competiţie, a spus pentru MEDIAFAX secretarul de stat Cătălin Baba

6026 afișări
Imaginea articolului Admiterea la masterat, după clasificarea universităţilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs

Admiterea la masterat, după clasificarea universităţilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs (Imagine: Shutterstock)

"Universităţile care au planificat în iulie admiterea la master trebuie să schimbe data, întrucât concursul nu va putea fi organizat decât în septembrie. În iulie este în plină desfăşurare procesul de clasificare a universităţilor. Locurile la master vor fi acordate numai în baza clasificării universităilor, întrucât nu toate instituţiile de învăţământ îndeplinesc criteriile pentru organizarea acestei forme de pregătire", a precizat secretarul de stat pentru învăţământ superior din Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS), Cătălin Baba.

De asemenea, pentru doctorat, în premieră, locurile vor fi scoase la concurs.

MECTS are 3.500 de locuri pentru doctorat care vor fi scoase la concurs.

Competiţia este individuală, la ea participă conducătorul de doctorat care prezintă una sau mai multe teme de cercetare pentru doctorat (teme de doctorat). Dacă nu va fi selectată nicio temă, atunci respectiva instituţie nu va primi locuri la doctorat.

MECTS pregăteşte un cod al studiilor doctorale care va prezenta modul în care vor fi organizate concursurile de doctorat şi şcolile doctorale, a mai spus Cătălin Baba.

În funcţie de temele câştigate la concurs, universităţile îşi vor putea fi scoase la concurs locurile la doctorat în interiorul instituţiei.

Universităţile vor fi clasificate împreună cu experţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene în baza datelor transmise până în 23 mai de către fiecare instituţie de învăţământ superior, iar clasarea intenţionată într-o categorie superioară celei reale ar putea fi sancţionată pentru declaraţii false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici