Adrian Chebuţiu, preşedintele UCM Reşiţa, reţinut

Preşedintele - director general al Uzinei Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a fost reţinut, miercuri dimineaţă, după mai multe ore de audiere la DNA, el urmând să fie prezentat instanţei supreme, cu propunere de arestare.

163 afișări
Imaginea articolului Adrian Chebuţiu, preşedintele UCM Reşiţa, reţinut

Adrian Chebuţiu, preşedintele UCM Reşiţa, reţinut (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Chebuţiu a fost audiat într-un dosar în care, luni, au avut loc mai multe percheziţii în Reşiţa şi Timişoara. El a fost adus cu mandat, marţi dimineaţă, la sediul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Chebuţiu este audiat în legătură cu o anchetă în derulare, care ar avea legătură cu sirianul Said Baaklini, cercetat, alături de un senator, de procurorii anticorupţie pentru restituiri nelegale de TVA.

Baaklini a fost prins în Bulgaria, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiţând pe numele străinului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Direcţia Naţională Anticorupţie face cercetări cu privire la modul în care Said Baaklini, apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a achiziţionat mai multe motoare, iar apoi a solicitat restituirea taxei pe valoarea adăugată, au declarat, surse judiciare. În acelaşi dosar ar fi implicat şi un senator, au precizat sursele citate.

Astfel, după ce Baaklini a părăsit România, DNA a solicitat ICCJ emiterea unui mandat de arestare european, precum şi unul naţional de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici