Aer irespirabil în Slatina. Oamenii se plâng că miroase a amoniac: „Avem copii mici, e îngrozitor”. VIDEO

Oamenii din Slatina se plâng că aerul a devenit irespirabil şi în oraş miroase a amoniac. Cel mai rău se simte în cartierul Eugen Ionescu, aflat în zona industrială a oraşului, unde sunt foarte multe topitorii şi fabrici. APM anunţă că monitorizările arată un nivel prea mare de pulberi în suspensie.

7689 afișări
Imaginea articolului Aer irespirabil în Slatina. Oamenii se plâng că miroase a amoniac: „Avem copii mici, e îngrozitor”. VIDEO

Aer irespirabil în Slatina

Oamenii se plâng că încă din primele zile ale anului în oraş miroase a amoniac.

„Un miros îngrozitor. Nu mai puteam sta. Apoi, mirosoase de la o staţie de asfalt a bitum. În special noaptea. Presupunerea mea e că, fiind foarte multe topitorii în zona noastră care lucrează mai mult noaptea, acolo sunt probleme mari. Nu am o dovadă concretă, dar nu se mai poate sta pur şi simplu. Avem copii mici, e îngrozitor. Nici nu mai vorbim să scoţi ceva la uscat pe balcon. Pe balcon este permanent negreală”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Sîrghie, locuitor al Slatinei

Potrivit datelor Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Olt, monitorizările în Slatina au fost făcute zilnic, de la începutul anului. În opt zile din 12, în aer era un nivel prea mare de pulberi în suspensie (PM10), particule ce au ca surse, potrivit specialiştilor în calitatea aerului, activităţile industriale, centralele termoelectrice, sistemul de încălzire a populaţiei şi chiar traficul rutier.

Localnicii au depus şi o plângere la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, iar comisarii au început o anchetă. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din 13 ianuarie au început controale inopinate la societăţile cu activitate industrială din zonă, iar la unele deja au fost descoperite nereguli.

Gheorghe Neacşa, comisar şef al Gărzii de Mediu Olt, a declarat, pentru MEDIAFAX că, în 2019, în urma controalelor la mai multe topitorii, dar şi la uzina ALRO, au fost descoperite depăşiri ale normelor de poluare.

„Este o societate de unde provine un miros asemănător cu cel sesizat. Pe de altă parte, vom mai face o monitorizare la obiectivul industrial cel mai mare, la ALRO, având în vedere că miroase nu doar a amoniac”, a spus Neacşa.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Pentru Protecţia Mediului Olt, la solicitarea MEDIAFAX, anul trecut au fost 7 depăşiri de valori, numărul maxim de depăşiri într-un an calendaristic fiind de 35 de ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici