Al doilea deţinut evadat dintr-un penitenciar din Timiş a fost prins după două săptămâni de căutări

Gavril Bogdan, al doilea deţinut evadat de la secţia semi-deschisă din Buziaş a Penitenciarului Timişoara a fost prins, luni seara, de către poliţişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

412 afișări
Imaginea articolului Al doilea deţinut evadat dintr-un penitenciar din Timiş a fost prins după două săptămâni de căutări

Al doilea deţinut evadat dintr-un penitenciar din Timiş a fost prins după două săptămâni de căutări (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Timişoara, luni seara, un echipaj al IPJ Timiş a reuşit să îl captureze pe Gavril Bogdan, care a evadat pe 27 iulie din secţia Buziaş a Penitenciarului Timişoara împreună cu un alt deţinut, Iulko Zoltan.

Bărbatul a fost descoperit în satul Răuţi din judeţul Timiş, în jurul orei 22.30.

„În această perioadă, atât personalul penitenciarului Timişoara, cât şi personalul din cadrul IPJ Timiş, IPJ Caraş, IJJ Timiş, IJJ Caraş şi Inspectoratul Teritorial de Frontieră Timiş au acţionat şi acordat sprijin pentru capturarea celor doi deţinuţi. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în interiorul secţiei de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. În acest context, imediat după producerea evenimentului, am sesizat Parchetul de pe lângă Judecatoria Lugoj, iar la nivel intern dispunem măsurile disciplinare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, precum şi analizarea celor doi deţinuţi în cadrul comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever”, au transmis reprezentanţii Penitenciarului Timişoara.

Iulko Zoltan, condamnat la 7 ani de închisoare pentru omor, a fost prins în data de 28 iulie în judeţul Caraş-Severin. Iulko Zoltan a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce, în 2012, la Lugoj, împreună cu un complice, a bătut un bărbat până l-a omorât. El executase aproximativ patru ani de închisoare în momentul în care a evadat împreună cu Bogdan Gavril, în vârstă de 25 de ani, condamnat pentru furt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici