Alarmă falsă cu bombă într-un tren în care se afla şi Ludovic Orban

Trenul rapid Bucureşti-Satu Mare, care urma să plece din Gara de Nord, sâmbătă seară, a rămas în staţia CFR pentru verificări, în urma unei alarme cu bombă, informaţia fiind furnizată de liderul liberal Ludovic Orban, care se afla în tren.

26 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă cu bombă într-un tren în care se afla şi Ludovic Orban

Alarmă cu bombă la un tren în care se afla şi Ludovic Orban (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Orban a precizat, pentru MEDIAFAX, că trenul trebuia să plece din gară la ora 19.50.

"Stăteam liniştit în compartiment, aşteptând să pornesc către Satu-Mare. La un moment dat, ne-am trezit cu pirotehniştii în compartiment, care ne-au anunţat că e o aminţare cu bombă şi trebuie cercetat trenul", a relatat Orban.

Călătorii au fost rugaţi să coboare din tren, pentru a se putea face verificări.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Oana Brânzan, a confirmat incidentul, precizând, pentru MEDIAFAX, că alarma cu bombă a vizat trenul internaţional 370-1, cu destinaţia Budapesta.

Brânzan a precizat că trenul a plecat din Gara de Nord Bucureşti la ora 20.27, cu 37 de minute întârziere.

Ea a precizat că anunţul privind amplasarea unei bombe în trenul respectiv a fost primit la 112, iar la scurt timp călătorii au fost evacuaţi din garnitură.

Potrivit Oanei Brânzan, Poliţia TF a verificat garnitura şi a constatat că în aceasta nu se afla niciun obiect exploziv, astfel că pasagerii au urcat în voagoane, iar trenul a plecat spre destinaţie.

Trenul internaţional ar fi trebuit să plece din Gara de Nord la ora 19.50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici