Alegeri parlamentare 2016: Securizarea ştampilelor şi monitorizarea video în secţiile de vot, discutate la sediul Ministerului de Interne

Joi, la sediul MAI, a avut loc şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru alegerile parlamentare, fiind prezentate, prin videoconferinţă, modificările privind noul mod de securizare a ştampilelor şi monitorizarea audio-video în secţiide votare.

1535 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2016: Securizarea ştampilelor şi monitorizarea video în secţiile de vot, discutate la sediul Ministerului de Interne

Alegeri parlamentare 2016: Securizarea ştampilelor şi monitorizarea video în secţiile de vot, discutate la sediul Ministerului de Interne

Şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare a avut loc, în sistem videoconferinţă, cu prefecţii şi ceilalţi membri ai Comisiilor Tehnice Judeţene, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul acesteia au fost prezentate modificările decise miercuri, privind noua modalitate de securizare a ştampilelor cu menţiunea VOTAT, după încheierea votării şi supravegherea audio-video a procesului de numărare a voturilor.

Potrivit ministrului Dragoş Tudorache, plicurile pentru ştampile vor fi transparente, autosigilante şi cu un număr unic de înregistrare, pentru a elimina suspiciunile cu privire la modul în care vor fi închise şi securizate după ora 21.00.

După ora 21.00, activitatea din secţie va fi înregistrată audio-video, cu o tabletă, din punct fix, de către operatorul de calculator.

“Din punctul de vedere al măsurilor organizatorice, procedurile de achiziţionare a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare sunt în diverse stadii de derulare, instituţiile prefectului din 36 de judeţe şi municipiul Bucureşti solicitând deja Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale hârtia necesară tipăririi buletinelor de vot, respectiv o cantitate de 946,1 tone”, mai precizează reprezentanţii MAI.

În cadrul şedinţei, s-a precizat că este în derulare evaluarea ofertelor pentru timbrele autocolante, în zilele următoare fiind programată evaluarea ofertelor pentru ştampilele cu menţiunea “VOTAT”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici