Alertă cu bombă la Tribunalul Maramureş / Pachetul avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat. Nu prezintă pericol

Clădirea Tribunalului Maramureş a fost evacuată, miercuri, în urma unei alerte cu bombă, echipe de jandarmi şi ale SRI deplasându-se de urgenţă la faţa locului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1332 afișări
Imaginea articolului Alertă cu bombă la Tribunalul Maramureş / Pachetul avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat. Nu prezintă pericol

Alertă cu bombă la Tribunalul Maramureş

Surse din cadrul Tribunalului Maramureş au declarat pentru MEDIAFAX că întreaga clădire a fost evacuată pentru a facilita verificările.

Alerta cu bombă a fost dată miercuri, iar în urma acesteia toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate.

Mai multe echipe de jandarmi şi ale SRI se află la faţa locului pentru a verifica veridicitatea apelului.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Maramureş, Daniela Ileana Waltner, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în toaleta publicului aflată la parterul clădirii a fost găsit un obiect suspect care a determinat alerta cu bombă.

Daniela Ileana Waltner a spus că de la ora 10 personalul instituţiei şi publicul se află în afara clădirii, nefiind permisă revenirea în sediu până la finalizarea verificărilor.

”În intervalul orar 9.30 – 10.00 în toaleta publicului de la parterul clădirii Tribunalului Maramureş a fost găsit un obiect suspect, iar găsirea lui a determinat alerta. În momentul în care organele abilitate au ajuns în sediu, au luat măsura evacuării personalului şi publicului care se afla în incintă. De atunci, de la ora 10, întreg personalul şi publicul se află în afara clădirii, iar înăuntru se desfăşoară verificări şi o anchetă de către organele abilitate. Încă nu s-a permis revenirea în sediu”, a spus Waltner.

Potrivit acesteia, în urma evacuării persoanelor din Tribunalul Mureş, au fost suspendate şi şedinţele de judecată care aveau loc.

Pachetul găsit în clădirea Tribunalului Maramureş avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat, în urma inspecţiei constatându-se că acesta nu prezintă pericol, potrivit Serviciului Român de Informaţii.

Reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii au declarat pentru MEDIAFAX că pachetul găsit în clădirea Tribunalului Maramureş avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat, respectiv fire şi led luminos, precum şi alte elemente.

În urma inspecţiei efectuate de către echipa pirotehnică trimisă la faţa locului, s-a constatat că pachetul nu prezintă pericol şi nu conţine material explozibil.

Cazul a fost preluat de procurori.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici