Video Amendă record pentru patronul terasei din Mamaia, care şi-a spart un pahar în cap în timpul controlului OPC

Patronul terasei din Satul de Vacanţă din Mamaia a primit luni o sancţiune record, de 42.000 de lei, în urma incidentului când, în timpul unui control efectuat de comisarii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa, şi-a spart un pahar în cap.

3992 afișări

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au transmis luni că sancţiunea aplicată în urma verificărilor de săptămână trecută la terasa "La Steaguri" se ridică la 42.000 de lei, din care 30.000 de lei pentru acţiunea patronului de împiedicare a controlului. Restul de 12.000 de lei reprezintă o amendă aplicată pentru deficienţele constatate, iar din această sumă poate fi plătit un minim de 4.500 de lei în 48 de ore.

Totodată, proprietarul terasei a primit şi un avertisment pentru lipsa menţiunilor cu privire la alergeni.

De asemenea, comisarii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa au mai propus conducerii regionalei şi suspendarea activităţii societăţii respective.

Patronul terasei a precizat că va contesta măsura dictată împotriva lui.

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au controlat, joia trecută, mai multe unităţi comerciale din Constanţa şi Mamaia, în care au fost descoperite aproape 200 de kilograme de carne de porc şi de pui expirată sau fără elemente de identificare precum şi alte abateri.

Scandalul a izbucnit la terasa "La steaguri" din Satul de Vacanţă, aflat la intrarea în staţiunea Mamaia,unde patronul unităţii a încercat să blocheze controlul comisarilor. De la începutul verificărilor, reprezentantul localului a început să ameninţe, astfel încât echipa de comisari a fost nevoită să solicite prezenţa unui echipaj al Poliţiei. Patronul a ameninţat "că se taie", iar lucrurile au degenerat şi, ulterior, acesta şi-a spart un pahar în cap, fiind transportat la spital.

În urma verificărilor efectuate în blocul alimentar, comisarii au descoperit carne de porc expirată de aproximativ două luni şi brânză feta expirată din luna aprilie. Au mai fost descoperite aproape 200 de kilograme de materii prime şi preparate culinare cu neconformităţi majore, ce urmau să se utilizeze.

Produsele cu neconformităţi au fost confiscate, iar comisarii OPC au dispus închiderea temporară a unităţii ca urmare a deficienţelor constatate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici