Amenzi de aproape 3 milioane de lei şi 58 de firme închise, după controalele DGAF din mini-vacanţa de 1 Mai

Inspectorii antifraudă fiscală au dat amenzi de aproape 3 milioane de lei şi au dispus suspendarea activităţii comerciale a 58 firme în urma controalelor făcute în perioada 1 - 4 mai la operatori de turism, restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice, informează DGAF.

371 afișări
Imaginea articolului Amenzi de aproape 3 milioane de lei şi 58 de firme închise, după controalele DGAF din mini-vacanţa de 1 Mai

Amenzi de aproape 3 mil. lei şi 58 de firme închise, după controalele DGAF din mini-vacanţa de 1 Mai (Imagine: Shutterstock)

În perioada 1 - 4 mai, 493 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat corectitudinea operatorilor de turism şi a patronilor de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Buşteni, Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moeciu, Mamaia, 2 Mai, Vama Veche, Rânca, Olăneşti, Căciulata, Geoagiu Băi, Băile Felix, Stâna de Vale, Băile Tuşnad ş.a.), pe baza analizei de risc şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

În urma verificării a 359 societăţi comerciale, inspectori antifraudă fiscală au constatat 517 încălcări ale legislaţiei financiar contabile pentru sancţionarea cărora au dispus măsuri contravenţionale în valoare totală de 2,93 milioane lei şi suspendarea activităţii comerciale a 58 firme, mai precizează sursa citată.

"De exemplu, în staţiunile de pe Valea Prahovei s-a dispus suspendarea activităţii a 14 localuri, care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat, sau care comercializau băuturi alcoolice fără banderole fiscale. Pe litoral, dintre cluburile verificate cinci au fost sancţionate contravenţional pentru diferenţe dintre stocul real şi cel consemnat în registrele contabile, iar altuia i-a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni din cauza neutilizării casei de marcat electronice fiscale. De asemenea, unei crame din Sighişoara i s-au dispus sancţiuni totale de 76.751 lei pentru lipsa documentelor de justificare a plăţii accizei aferente băuturilor alcoolice comercializate fără documente de provenienţă", arată DGAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici