Amenzi de peste un milion de lei după controale ale Gărzii Financiare la 487 de restaurante din ţară

Garda Financiară a dat 412 amenzi, în valoare totală de 1.173.300 lei, şi a dispus suspendarea activităţii a 26 de firme de alimentaţie publică, după controalele efectuate la 487 de restaurante, fast-food-uri şi pizerii, în perioada 9-21 octombrie, potrivit unui comunicat remis luni.

215 afișări
Imaginea articolului Amenzi de peste un milion de lei după controale ale Gărzii Financiare la 487 de restaurante din ţară

Amenzi de peste un milion de lei după controale ale Gărzii Financiare la 487 de restaurante din ţară

La controale, au fost constatate încălcări ale regulilor financiar contabile şi ale obligaţiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

În afară de amenzi şi de suspendarea activităţii în unele cazuri, comisarii au dispus şi confiscări în valoare totală de 270.433 lei, potrivit sursei citate.

"Atragem atenţia reprezentanţilor societăţilor comerciale asupra obligativităţii utilizării aparatelor de marcat pentru toate vânzările cu amănuntul, pentru evitarea măsurile legale de sancţionare, şi recomandăm cumpărătorilor să ceară bon fiscal la fiecare achiziţie", a declarat comisarul general al Gărzii Financiare, Felicia Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici