ANALIZĂ GUVERN: Facultatea de limbi străine Bucureşti, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul Tonitza - cerute la retrocedare

Facultatea de limbi străine din Bucureşti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Liceul Dinu Lipatti din Bucureşti şi Liceul de Artă Nicolae Toniza din Bucureşti se află pe lista clădirilor revendicate pentru retrocedare de către foştii proprietari, conform unei analize guvernamentale.

1925 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ GUVERN: Facultatea de limbi străine Bucureşti, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul Tonitza - cerute la retrocedare

ANALIZĂ GUVERN: Facultatea de limbi străine Bucureşti, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul Tonitza - cerute la retrocedare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Pe listă se mai află Colegiul Naţional Mircea cel Batrân din Râmnicu-Vâlcea, Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, Universitatea 1 Decembrie 1919 din Alba-Iulia şi Colegiul Naţional Silvania din Zalău.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru un proiect de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, document care prevede, printre altele, că destinaţia anumitor imobile retrocedate, precum cele în care funcţionează şcoli şi spitale, va putea fi menţinută doar pentru o perioadă de zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici