Anchetă a DGASPC Braşov în cazul unui copil de zece ani cu probleme de memorie, găsit în gara Braşov

Un băiat de zece ani, din localitatea braşoveană Hărman, cu probleme de memorie şi orientare, a ajuns în atenţia Poliţiei şi a Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov, după ce a plecat la joacă şi a uitat drumul spre casă, fiind găsit de către poliţişti în gara Braşov.

227 afișări
Imaginea articolului Anchetă a DGASPC Braşov în cazul unui copil de zece ani cu probleme de memorie, găsit în gara Braşov

Anchetă a DGASPC Braşov în cazul unui copil de zece ani cu probleme de memorie, găsit în gara Braşov (Foto: Shutterstock)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03.00, a fost găsit un minor de zece ani care fusese dat dispărut de către familie cu o zi în urmă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vlăduţ B. a plecat sâmbătă de acasă, iar a doua zi bunicii săi au anunţat Poliţia din Hărman despre dispariţia lui. Copilul a fost văzut hoinărind singur în gara Braşov, luni noapte, în jurul orei 03.00, şi a atras imediat atenţia poliţiştilor.

Băiatul, care are probleme de memorie şi de orientare, ştia cum se numeşte, însă nu ştia să explice şi unde stă. În condiţiile în care este pentru a treia oară când băiatul a fost găsit de către poliţişti pe străzi, ultima dată la începutul lunii iulie, când a fost găsit tot în Braşov, poliţiştii nu l-au mai reîncredinţat familiei, ci au anunţat Primăria Hărman şi DGASPC Braşov pentru a deschide o anchetă în cazul băiatului.

Daniela Luca, director adjunct DGASPC Braşov, a spus că băiatul se află în evaluare şi urmează să se stabilească ce măsuri se vor lua în cazul lui.

"În urma evaluării, s-a constatat că băiatul are probleme de memorie şi de orientare în spaţiu. Probabil a plecat să se joace şi nu a mai ştiut cum să se întoarcă acasă. Nu ştim încă ce măsură se va lua şi dacă va fi dat în plasament familial. Cert este că are nevoie de certificat de handicap", a spus Luca.

Vlăduţ locuieşte la bunicii săi, în Hărman, alături de alţi patru fraţi, părinţii fiind mai mult plecaţi în străinătate, la muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici