Anchetă la Colibaşi după ce deţinuţii au postat pe Facebook fotografii de la masa de Revelion

Conducerea Penitenciarului Colibaşi a declanşat o anchetă şi a decis sancţionarea mai multor deţinuţi după ce pe Facebook au fost postate fotografii făcute în penitenciar cu telefonul mobil, de Revelion, deţinuţii apărând în faţa unei mese încărcate cu mâncare, fructe, sucuri sau ţigări.

348 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Colibaşi după ce deţinuţii au postat pe Facebook fotografii de la masa de Revelion

Anchetă la Colibaşi după ce deţinuţii au postat pe Facebook fotografii de la masa de Revelion (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, Andreea Bădescu, a fost începută o anchetă după ce pe Facebook au fost postate fotografii realizate în incinta unei camere de detenţie din acest penitenciar. În urma percheziţiilor făcute în camera de deţinere în care sunt cazaţi deţinuţii care apar în fotografii au fost descoperite şi confiscate două telefoane mobile şi accesorii ale acestora.

"În urma anchetei interne au fost luate următoarele măsuri: sancţionarea disciplinară a persoanele implicate, sesizarea comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare şi sesizarea organelor de urmărire penală", se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de Penitenciarul Colibaşi.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului a precizat că urmează a se stabili câţi deţinuţi sunt vinovaţi pentru postarea fotografiilor pe reţeaua de socializare şi ce sancţiuni vor primi aceştia.

Un ziar local a publicat, recent, mai multe fotografii preluate de pe Facebook, făcute cu telefonul mobil în incinta Penitenciarului Colibaşi şi postate în 1 ianuarie. În fotografii apar mai mulţi deţinuţi care în noaptea de Revelion s-au fotografiat în camera de detenţie, lângă televizor, în faţa mesei încărcate cu mâncare, fructe, dulciuri, sucuri sau băuturi energizante sau ţinând în mâini mai multe pachete cu ţigări.

Conform legii, în penitenciare sunt interzise deţinerea şi folosirea telefoanelor mobile, precum şi a altor dispozitive de comunicare la distanţă, de către persoanele private de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici